Підбито підсумки конкурсу «Міжнародний день Дніпра»

Дніпро є однією з найбільших річок Європи, його басейн розташований в межах трьох держав – Росії, Білорусії та України. Важливою особливістю є те, що  його використовують у багатьох сферах життя. Від Дніпра беруть початок Північно-Кримський і Каховський канали.
З метою вирішення екологічних проблем, відродження та збереження біологічного розмаїття річки Дніпро Дніпровська Басейнова Рада своїм рішенням  у рамках святкування Дня Дніпра започаткувала проведення щорічного конкурсу «Міжнародний день Дніпра». Цю ініціативу було підтримано обласними радами та державними адміністраціями областей, що знаходяться у басейні р. Дніпро.

8 липня вже вп’яте Херсонською обласною комісією підбито підсумки конкурсу “Міжнародний день Дніпра–2016”. Цього року представлено 11 робіт колективами загальноосвітніх шкіл, міських, районних та сільських рад.
Учасники конкурсу  в своїх творах розповідали про конкретну роботу, наміри та дії, спрямовані на екологічне оздоровлення, гармонійне співіснування, відродження багатства і краси річки Дніпро.

Комісією узагальнено матеріали, проаналізовано та визначено кандидатів на перемогу по кожному напрямку, що підтримуються конкурсом. По напрямку «Проведення робіт по екологічному оздоровленню в басейні р.Дніпро, збереженню і відновленню водних ресурсів» перше місце посіла ЗОШ № 5 м.Таврійськ; на другому місці – Дніпрянська ЗОШ І-ІІІ ступенів Новокаховської міської ради; на третьому – Козацька селищна рада Бериславського району та учнівський проект «Молодь дбає про навколишнє середовище» Тягинської ЗОШ І-ІІІ ст. Бериславського району. По напрямку «Еколого-просвітницька діяльність» перше місце виборов Херсонський Центр дитячої та юнацької творчості Херсонської міської ради. На другому місці – творчий колектив табору відпочинку «Дивосвіт» Василівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Каховського району; третє місце посів Гриб Богдан – учень 6-го класу Іванівської гімназії Іванівського району.

Також комісія одноголосно вирішила нагородити всіх учасників конкурсу грамотами й подяками, в тому числі  й гурток «Майбутнє починається сьогодні» Дмитрівської ЗОШ І-ІІІст. та Малокаховську сільську раду Каховського району.
Від імені колективу висловлюю велику вдячність всім учасникам конкурсу.

Ігор ЗОТОВ, начальник Каховського міжрайонного  управління водного господарства.

One thought on “Підбито підсумки конкурсу «Міжнародний день Дніпра»

  • Сповіщення:

Дякуємо за відгук!