Херсонські аграрії перекривали Антонівський міст

Акція відбулася у межах запланованого у всіх регіонах України загальнонаціонального страйку аграріїв. Одночасно кілька десятків тисяч аграріїв зібралися під стінами Верховної Ради й уряду з вимогою продовжити мораторій на продаж землі, внести зміни, які відновлять фіксований сільгоспподаток і спеціальний режим ПДВ, та заблокувати черговий законопроект, що, по суті, має на меті узаконити прихований ринок землі.

Таке рішення було прийнято ще на початку вересня на розширеному засіданні Президії Аграрної партії України з головами профільних асоціацій у складі Всеукраїнського аграрного форуму. Про це заздалегідь повідомила прес-служба партії. Причиною було названо абсолютну «глухоту» в робочій групі, створеній урядом.

«У створеній урядом групі відбувалася тільки імітація діалогу. Уряд не зробив жодного кроку для порятунку країни. Всі тверезі пропозиції з боку аграріїв були фактично відкинуті. А державна допомога, котра запланована на рівні 5 млрд. грн., означає знищення тваринництва в Україні. Парламент не збирається приймати ніяких змін в податковому законодавстві. За кошти агровиробника, який і без того сьогодні тримає на плечах всю країну, хочуть залатати бюджетні діри. Країну штовхають до економічного і соціального колапсу.

А потім ще хочуть дограбувати українців, забравши у них землю. Ми цього не допустимо », – зазначив голова Аграрної партії України Віталій Скоцик. Політик підкреслив, що люди доведені до відчаю, і цей відчай тільки посилиться в світлі чергового підвищення тарифів. «І економісти, й  податківці в уряді вже переконалися, що Україна тільки втрачає від цих податкових новацій.

Замість очікуваних 20 млрд. грн., ледь збирають два. Ми вимагаємо виправити помилки, які вбивають Україну: повернення податкової системи, що діяла до 1 січня 2015 року, та прийняття законопроекту 3851-1 для врегулювання оподаткування в поточному році.Повинен бути продовжений мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. І взагалі, повинні припинитися будь-які спекуляції про зняття мораторію до тих пір, доки народ не прийме відповідне рішення на референдумі.

Депутат Херсонської облради від Каховського району, керівник ФГ «Зоря Каховщини» Леонід Кириченко теж провів 4 жовтня під стінами Верховної Ради. «Також сьогодні я маю намір бути присутнім на засіданні аграрного комітету, де планується розгляд питання ПДВ й інших болючих для аграріїв питань, а по поверненні обов’язково поділюся його результатами та моїми роздумами з цього приводу», – повідомив Леонід Петрович у «Каховській зорі».

Дякуємо за відгук! Ми цінуємо вашу думку!

Pin It on Pinterest