«Обираємо професію» разом з фондом Ігоря Хомінця «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!»

У житті кожної людини вибір професії та місця роботи – серйозний та відповідальний крок. Від нього залежить не тільки майбутній матеріальний статок, самореалізація людини, а й те, наскільки вона буде щасливою. Вчені довели – люди, які вдало обрали професію, живуть набагато довше.

Особливо гостро проблема професійного самовизначення стоїть перед старшокласниками.

На жаль, сьогодні існує високий показник неправильного вибору професії каховськими випускниками, які керуються помилковими поняттями престижності тієї чи іншої спеціальності, та не знають про найбільш затребувані професії в регіоні.

Саме тому фонд Ігоря Хомінця “ЗНАЙ БІЛЬШЕ!” – протягом останнього року реалізовує соціальний проект “Обираємо професію”. В рамках цього проекту у всіх школах міста було проведено перший профорієнтаційний тренінг «Початок шляху» з циклу «Шлях героя».

Тренери: менеджер фонду “ЗНАЙ БІЛЬШЕ!” Юлія Компанієць, практичний психолог Ольга Атаманюк та спеціаліст Каховського міськрайонного центру Євген Філоненко. Під час тренінгу тренери допомагають учасникам визначитися, до якого типу професій вони відносяться, навчають підлітків виділяти пріоритети при плануванні своїх життєвих і професійних перспектив, а також співвідносити свої професійні цілі і можливості.

Попереду на випускників чекають ще два тренінги, які допоможуть їм покращити свою мотивацію, знизити рівень тривожності перед іспитами та допоможуть свідомо зробити вибір майбутньої професії відповідно до своїх здібностей, особистісних якостей та потреб.

Тренери були раді спілкуванню з підлітками, які впевнено крокують до своєї мети та відкриті до нових знань. В свою чергу самі випускники залишили тільки схвальні відгуки про тренінг, відзначаючи, що подібні проекти дуже допомагають їм побороти комплекси і страхи, а також тверезо оцінити свої здібності і обрати майбутню професію.

Прес-центр фонду «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!».

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest