Спортивна кар’єра починається в дитинстві

15151562_1250774818316737_1466830438_nУрочисто звучить гімн, гордо та повільно здіймається прапор над головою, а любий син чи донька увінчані увагою, медалями та кубками – саме таке світле майбутнє малюють для своїх дітей багато батьків. Та великі перемоги завжди починаються з маленьких кроків і з перших у житті тренерів. Саме про того, хто першим починає виковувати з маленьких хлопчаків професійних футболістів і йтиме мова.
Знайомтесь: Віталій Лілик – тренер-викладач з футболу Каховської ДЮСШ (на фото).

– Займатись футболом почав в 7 років, я виріс тут, на нашому «Авангарді». Першочергово серйозних цілей не ставив. Тренерів за час занять в Каховській ДЮСШ мав багато, але своїми першими наставниками вважаю Василя Росошика, Сергія Корольського та Юрія Окула, – розповідає Віталій.

Далі ще зовсім хлопчика, Лілика відібрали до Дніпропетровського вищого спортивного училища, а в 17 років розпочалась його професійна кар’єра футболіста за футбольний клуб «Титан» (Армянськ).
Віталій Лілик встиг себе показати як в українських командах, так і в зарубіжних (Швеція та Молдова). Почесне звання «майстер спорту» здобув в команді «КЗЭСО».  Завершив свою спортивну кар’єру  три роки тому в якості капітана команди «Кристал».

– Після знайомства з Ігорем Івановичем Шведом розпочалась моя тренерська кар’єра. Він мене переконав про переваги роботи з дітьми і за це я йому дуже вдячний. Тренерська справа – нелегка, але надзвичайно приємна. Тільки-но я побачив сяючі дитячі очі, батьківську підтримку – закохався у власну роботу, – розповідає Віталій.

У 2014 році В.Лілик пройшов навчання на базі Херсонської обласної Федерації футболу та отримав тренерську ліцензію за програмою “С” – диплом ФФУ” відповідно до вимог УЄФА.
Віталій тренує три групи: молодшу, середню (2008-2007 рр. нар.) та старшу (2005-2006 рр. нар.). Дві останні вже їздять на серйозні змагання та чемпіонати.

«Ми ставимо собі за мету вивести дітей на той щабель професіоналізму, щоби вони могли конкурувати із сильними командами на рівні великих міст, – пояснює тренер. – Приємно працювати з дітьми, адже маєш змогу побачити плоди своєї роботи, як результат – з’являється бажання працювати ще більше й більше. Не всі стануть відомими футболістами, але справжніми чоловіками будуть  точно».

Розповів тренер і про злободенні проблеми дитячого спортивного світу Каховки. І, вже традиційно, це стосується фінансування: «Ми дуже вдячні батькам, що вони шукають змогу самостійно займатись організацією поїздок дітей на змагання і чемпіонати. Проїзд, проживання та харчування лягають на їхні плечі. Більш того, екіпіровка – також справа батьків. Без їхнього розуміння і нашої командної роботи не було б жодних результатів. Проте, хоч і небагато, є в нас меценати, які допомагають якось відзначити та заохотити дітей, серед них депутат обласної ради Павло Філіпчук та депутат міської ради Руслан Романенко, долучився до них колектив бази відпочинку «Славутич».

Каховська дитячо-юнацька спортивна школа готує дітей за 11 напрямками видів спорту: футбол, баскетбол, волейбол, боротьба вільна, бокс, теніс, легка атлетика, академічне веслування, боротьба-дзюдо, теніс настільний та шахи. З ними працюють 16 тренерів (троє – за сумісництвом), серед них: один заслужений тренер України, три майстри спорту, один відмінник освіти, тренерів  І категорії – двоє, ІІ категорії – семеро, спеціалістів також семеро.

Сьогодні спортивний заклад має тренерські вакансії і охоче чекає на майстрів своєї справи.
Нагадаємо, всі заняття в Каховській ДЮСШ є абсолютно безкоштовними.

Тож, шановні каховчани,  якщо хочете бачити своїх дітей чи онуків здоровими, сильними, життєрадісними та усміхненими,  то знайте: в Каховській дитячо-юнацькій спортивній школі для кожної маленької особистості знайдеться спортивна секція з професіоналами-тренерами. Пам’ятайте, спортивна кар’єра починається ще з дитинства.

Олександра МІШИНА.

Дякуємо за відгук! Ми цінуємо вашу думку!

Pin It on Pinterest