На Каховщині 18 грудня, відповідно до постанови Центральної виборчої комісії, відбулись перші місцеві вибори у об’єднаних територіальних громадах. На день виборів в Тавричанській ОТГ були створені 6 дільничних виборчих комісій, 22 округи. В результаті —  обрано голову та депутатів сільської ради, а перша сесія I скликання Тавричанської ОТГ відбулася 28 грудня. Кворум був зібраний, в роботі сесії взяли участь 21 з 22-х депутатів.
На порядку денному були питання: про початок повноважень депутатів Тавричанської сільської ради та сільського голови, про його умови оплати праці, обрання секретаря, а також затвердження тимчасового положення про постійні комісії.

З 59 кандидатів у депутати право на представництво вибороли: Князев О.В., Нікітенко В.В., Кіло Л.Ф., Найдьонов В.Г., Сучкова Н.І., Хоменко С.В., Сябрук П.І., Токарська В.В., Репілевський Е.В., Мельник І.М., Вербещук М.В., Кравченко С.В., Чуєнко М.В., Залуцька Т.О., Богачок О.І., Мотрюк В.Л., Пирожок І.В., Нагорний Р.Г., Власенко В.В, Гук А.В., Кубатко П.М., Табунщик В.М. На сесії їм було вручено посвідчення депутатів Тавричанської сільської ради.

Вступив в свої повноваження, урочисто склавши присягу, сільський голова – Юрій Анатолійович Гречко.
«Цієї виборчої кампанії було по кілька кандидатів у депутати на кожному окрузі, тож обрали найкращих, люди їм довіряють, чекають на підтримку та їхню  роботу на благо громади.

Так, справді, перед нами стоять великі завдання, попереду багато невідомого, та я вірю, що ми створимо міцну команду, яка зможе перебороти всі виклики, які постануть перед нами. Працюючи разом, ми зможемо приймати ті рішення, від яких залежатиме майбутнє нашої громади. Адже за кожним нашим кроком стоять люди. Наша ціль – створити комфортні умови для життя людей в нашій громаді.

Хочу також подякувати всім виборцям за виявлену мені довіру та обрання головою Тавричанської об’єднаної територіальної громади», — сказав новообраний голова Юрій Гречко.

Було створено 4 постійні комісії: з питань планування, фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку; з питань містобудування та будівництва, земельних відносин та охорони праці; з питань прав людини, законності депутатської діяльності та етики, охорони здоров’я та соціального захисту, освіти, культури, фізкультури та спорту; з питань житлово-комунального господарства та комунальної власності, промислових підприємств, автотранспорту, зв’язку та сфери послуг.

Секретарем сільради, шляхом таємного голосування, обрано одного із кандидатів на посаду голови — Любов Федорівну Кіло.
По завершенні засідання депутатський корпус разом із головою обговорили ряд нагальних питань: медичні та освітні субвенції, майнові та земельні аспекти, необхідність проведення інвентаризації, кількість майбутніх старост, формування виконкому та необхідні посади на місцях.
Прийняття бюджету новоствореної громади відбудеться вже на засіданні 2-ї сесії.
Про це читайте в наступних номерах «Каховської зорі».

Власна інформація.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники