З 2003 року в Каховці працює спортивний клуб «Акцент», в якому проводяться тренування з кікбоксингу, де Юрій Маломуж є тренером, офіційним представником Херсонської обласної федерації кікбоксингу WAKO та президентом спортивного клубу «Акцент». Протягом цих років клуб виховав багато чемпіонів міжміських, обласних, всеукраїнських та міжнародних змагань з цього видовищного виду спорту. Багато каховської молоді отримали спортивні розряди і звання. Чотири каховчанина входять до списку Національної збірної України з кікбоксингу та мають право представляти нашу країну на міжнародному рівні.

Наразі в залі тренується 50 спортсменів різного віку, працюють два тренери, йде підготовка кікбоксерів до здачі спортивних нормативів, виступу на обласних змаганнях та чемпіонаті України, що проходитиме з 6 по 9 квітня цього року в місті Бровари (Київська область).

«З яким ентузіазмом, азартом малеча по 6-7 років підходить до занять, ці сльози після поразки, — бачиш наскільки діти вмотивовані до спорту. Я розумію, як складно ввести свою секцію в місто, але ми готові надавати необхідну підтримку, шукати можливості. Сподіваюсь, що клуб буде лише розширюватись, а ми зі свого боку докладемо всіх зусиль не тільки у моральній, але й матеріальній підтримці. Робота таких секцій дає можливість нашій молоді проводити своє дозвілля. Тенденція розвитку спорту та пропагування здорового образу життя зростає, і для міста спортивний клуб – це великий плюс», — сказав перший заступник міського голови Олег Кожем`якін.

Із великим задоволенням поділився своїми враженнями від роботи СК «Акцент» начальник відділу у справах молоді та спорту Віктор Зубков: «Будь-який вид спорту, що з’являється в місті, незалежно чи олімпійський, чи не олімпійський, — надзвичайно добре. Робота на теренах Каховки спортивного клубу «Акцент», звертаю вашу увагу – Новокаховського, це теж плюс. Це доводить той факт, що спорт і умови для його розвитку в місті є. Я вдячний «Каховській керуючій компанії», яка знайшла місце, де вихованці клубу можуть займатися. Так, можливо, умови не ідеальні, але на сьогоднішній день це вже щось, робота розпочата і, без перебільшення, добре, що ми маємо таку змогу надавати комунальну власність громади для розвитку спорту для молоді.

Звичайно, в  якійсь мірі поява та розвиток «Акценту» створює конкуренцію ДЮСШ. З одного боку — це відтік дітей, які могли б піти до міської спортивної школа, а з іншого —  головне, що дитина сьогодні має вибір чим їй зайнятися. Більш того, клуб нещодавно провів турнір на базі Каховки.
Влада звертає увагу на роботу клубу. За підтримки міського голови Андрія Дяченка та директора КП «Каховська керуюча компанія» Андрія Сєрова СК «Акцент» новий навчальний рік розпочав в новому залі за адресою: пр. Європейський, 6 (приміщення КП «Каховська керуюча компанія», 3 поверх). А на початку січня, за підтримки депутата Каховської районної ради Данила Репілевського, в залі з’явилося нове м’яке покриття «татамі».
Керівництво спортивного клубу та його спортсмени висловлюють велику вдячність за підтримку розвитку спорту в місті Каховка.

Олександра Мішина.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники