Судовий процес над керівником відділу освіти перенесено

В Каховському міськрайонному суді Херсонської області 3 лютого розглядалась кримінальна справа щодо вчинення начальником відділу освіти Каховської міськради Михайлом Гончаром правопорушення, відповідальність за яке передбачено частиною 2 ст. 367 КК України – службова недбалість, тобто невиконання або неналежне виконання особою своїх службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що завдало істотної шкоди правам, свободам та інтересам окремих громадян, державним чи громадським інтересам або інтересам окремих юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки.

Судова зала була на диво переповнена. Юристи, депутати, громадські діячі, журналісти та пересічні каховчани прийшли на власні очі побачити, як розглядають справу про 175 363 грн. бюджетних коштів, які призначались для харчування дітей, але до них не дійшли.

Зараз за клопотанням прокурора справу намагаються закрити, звільнивши Гончара від кримінальної відповідальності через зміну обставин.
Та у зв’язку з тим, що під час судового засідання з’явився ще один (вже другий) представник постраждалої сторони – Каховської міської ради, який не був ознайомлений з цим клопотанням та попросив на це додатковий час, засідання перенесли аж на 28 березня.

Варто зауважити, що розгляд супроводжувався багатьма запитаннями: прокуратурою не встановлено потерпілу сторону, хоча такою себе вважає Каховська міська рада, адже саме бюджетні кошти міськради були виплачені за продукти харчування, яких каховська малеча не отримала. Серед інших питань – чинний представник цієї сторони. Так, під час розгляду справи виявилось, що міський голова Андрій Дяченко уклав договір про представництво з адвокатом, який, в свою чергу, має відмінну позицію від першого представника. Та більше – намагався усунути адвоката, договір з яким був укладений раніше, та суд це клопотання не задовільнив.

Сьогодні ж М.Гончар продовжує обіймати посаду начальника відділу освіти, проводити і надалі закупівлі, хоча депутатський корпус неодноразово звертався до А.Дяченка із проханням звільнити або хоча б відсторонити його від посади, серед інших пропозиції – зняти функції, пов’язані з фінансами, а саме закупівлі за тендерами.

Олександра Мішина.

Дякуємо за відгук!