15 березня за запитом Каховського міськрайонного відділу з питань пробації Південного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань в приміщенні Центру дитячої творчості був проведений психологічний тренінг «Управління своєю агресією» для неповнолітніх умовно засуджених без позбавлення волі.

Мета заходу — розвиток комунікативних навичок підлітків, соціальної компетентності, рефлексії, навчання позитивним шляхам дії у різноманітних конфліктних ситуаціях та зменшення рівня агресії підлітків.

Провели заняття тренери — менеджер Фонду «ЗНАЙ БІЛЬШЕ!» Юлія Компанієць та методист науково-методичного центру Каховського міського відділу освіти  Ольга Атаманюк. На ньому за допомогою цікавих вправ та взаємодії учасників тренери допомагали підліткам управляти своїм внутрішнім станом, щоб зменшити прояви агресії та негативних емоцій.

Тренери в роботі з підлітками застосовували метафоричні асоціативні картки та метод арттерапії – створення фігур із фольги.
За дослідженням психологів, подібні методи допомагають нормалізувати зв’язок нейронів між півкулями головного мозку, розрив яких у підлітків був спричинений негативними емоціями та проявами агресії.

Світлана Мінаєва, начальник Каховського міськрайонного відділу, та Олена Декадіна, психолог міськрайонного відділу, які супроводжували неповнолітніх на тренінг та брали активну участь у заході, зазначили: «Плануємо і у подальшому співпрацювати з професійними тренерами та проводити інші змістовні й корисні заходи з метою попередження повторних злочинів підобліковими».

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники