Днями колектив редакції отримав лист від голови районної ради Т. Тертичної, яким вона повідомила нас про свою ПРЕТЕНЗІЮ до газети. Чиновниця вимагає підписати акти прийому-передачі на кабінети, в яких працюють газетярі. Не маючи жодного рішення сесії райради, всупереч Закону про «Підтримку засобів масової інформації» та здоровому глузду, одноосібно, вона вирішила, що уповноважена забрати приміщення, де народжується газета  «Каховська зоря».

Нагадаю суть конфлікту. 2 лютого 2014 року між Каховською районною радою та КП «Редакція газети « Каховська зоря» було укладено договір оренди приміщень, які розташовані в м. Каховка по вул. Леніна, б. 11.

30 листопада минулого року на адресу Каховської районної ради редакція направила лист з проханням продовжити дію даного договору, оскільки згідно з ст.17 ЗУ «Про оренду державного та колективного майна» газета, як належний орендар, мала переважне право на укладення (продовження дії) договору оренди.

Також протягом січня поточного  року, по закінченні дії договору, КП «Редакція газети «Каховська зоря» ще двічі письмово зверталася до Каховської районної ради з проханням продовжити дію договору оренди приміщень.

26 січня на позачерговій сесії Каховської районної ради депутатами розглядалося питання про укладення з редакцією газети «Каховська зоря» договору оренди частини приміщень, які розташовані по вул. Леніна, б 11 в м. Каховка. В результаті — голосування сесією рішення про відмову в продовженні дії договору оренди не було прийнято, а було вирішено розглянути дане питання на спільних комісіях депутатів, а вже після засідання спільних комісій повернутися до цього питання на сесії. Але воно так і не було розглянуто, й жодного рішення Каховською районною радою щодо припинення або зміни умов договору оренди частини приміщень не прийнято.

У зв’язку з тим, що Каховською районною радою протягом місяця після спливу договору оренди не було прийнято жодного рішення про припинення або зміну умов договору оренди, та керуючись ст.17 ЗУ «Про оренду державного та колективного майна», газета повідомила Каховську районну раду про те, що договір оренди частини приміщень, які розташовані по вул. Леніна, б 11 в м. Каховка, від 2 лютого 2014 року, який був укладений між Каховською районною радою та КП «Редакція газети «Каховська зоря», є продовженим на той самий термін і на тих самих умовах, які були передбачені договором.

Та такий поворот подій не влаштовує Тетяну Станіславівну, і своєю претензією вона попередила колектив, що подає на «Каховську зорю» в суд. Будемо раді там зустрітися…

А ми продовжуємо працювати, творити цікаву і потрібну читачам газету, тим паче, що 2017 рік для нас знаменний — «Каховській зорі» виповнюється сто років. Тож ми відкриваємо рубрику «Назустріч ювілею» і пропонуємо цикл статей-спогадів про життя і працю найпершої в Каховці газети та декількох поколінь її творців.

«Зоря» жила, живе і буде жити…

Жанна Кисельова, головний редактор газети «Каховська зоря».

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники