Вихованці бібліотекарів  загальноосвітніх шкіл  Каховки охоче беруть участь у різноманітних фестивалях і конкурсах, що їх проводить Херсонська обласна бібліотека для дітей імені Дніпрової Чайки, завзято борючись за перемогу.

Лауреатами ІІІ обласного фестивалю мистецтв «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви» 23 березня стали три гімназистки: Вероніка Кириченко (у номінації «автори» з віршем «Пастораль ХХІ століття»), Катерина Новік (у номінації «читці» з уривком з історичного роману «Берестечко») й Анна Шелест (у номінації «художники» з ілюстрацією «Ми – воїни, не ледарі, не лежні, І наше діло праведне й святе… (Л.Костенко»). Необхідно відзначити, що фестиваль унікальний й аналогів йому в Україні немає.

У фіналі обласного конкурсу на кращого читача року «Книгоманія – 2017» 5 квітня за перемогу змагалися шестикласниця Каховської гімназії Дана Круковська й представник Каховської універсальної бібліотеки семикласник ЗОШ № 4 Тимофій Супрун.Останній, до речі, був за півкроку від перемоги, а в минулому році виборов таки омріяну поїздку до Львова на форум видавців.

7 квітня в актовому залі КВНЗ «Херсонська академія неперервної освіти» відбулося нагородження переможців і лауреатів номінацій IV відкритого конкурсу творів у жанрі фантастики та фентезі «ФантФест». Гостями юних авторів та читачів стали відомі українські письменники Марина Павленко і Сашко Дерманський, а нагороди фантастам-початківцям вручили письменники — члени журі конкурсу Анатолій Марущак (особисто) і Дара Корній (online). Почесні дипломи за участь отримали Діана Щербанюк і Тимофій Супрун.

Окрім очевидної перемоги у «Кімнаті для голосувань», Соні Майстренко (на фото), учениці 8 класу Каховської гімназії, поважне компетентне журі присудило диплом І ступеня. Улюблена письменниця юної фантастки Дара Корній, голова журі, на нагородження, на жаль, не приїхала, але в надісланому відео висловила свій захват від «ЧАСОКРАДа».

Світлана Стрельчук, провідний бібліотекар НВК «Гімназія» .

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники