Вуха, лапи і хвости…

В неділю, 14 травня на території Каховської ЗОШ № 3 відбулась традиційна виставка собак. Погодні умови не завадили зробити цей день по-справжньому радісним для наших чотирилапих друзів. Та навіть більше, тварини із задоволенням бавились у мокрій траві, найменші ж представники мали затишні палатки та пледи, аби сховатися від прохолоди. Не злякав дощ і власників чотирилапих. Каховчани, в свою чергу, виявили неабияку цікавість до заходу.

Собаки усіх порід мали змогу продемонструвати свої навички у різноманітних змаганнях. Високі результати показала і малеча, і справжні пухнасті велетні. Близько 80 собак та майже 170 каховчан взяли участь у заході.

Виставка мала благодійний характер, адже паралельно проходив збір коштів, а також амуніції для безпритульних собак. Волонтери були раді всьому: мискам, корму, пелюшкам, вакцині, медикаментам, які приносили небайдужі мешканці міста. Загалом цього дня було зібрано 1500 грн. Всі кошти та речі передані на потреби Каховського товариства захисту тварин «Друзі» на безпритульних собак.
Організатори зазначають, що захід стане доброю традицією для Каховки і вже наступного року планується значно масштабніша виставка, із залученням учасників та експертів з інших населених пунктів.

Хочемо підкреслити, що подібні заходи виховують в кожному з нас почуття доброти та милосердя. Поглянувши на відданість в очах братів наших менших та непідробне щастя на обличчях їх власників, розумієш, що тільки ти можеш допомогти беззахисним тваринам, що лишились в біді — не знайшли своєї родини.

Крім цього, ті відвідувачі, які ще не обрали собі чотирилапого друга, розповіли, що мають бажання вже наступного року прийти із власним улюбленцем.

Виставка мала на меті привернути увагу каховчан до проблеми безпритульних собак в місті. Адже питання регулювання чисельності тварин гуманними способами поки стоїть гостро. Крім цього, відсутня будь-яка політика щодо донесення до суспільної свідомості населення стандартів гуманного поводження з тваринами. На противагу законодавчим нормам та здоровому глузду, кожного дня пересічний мешканець Каховки бачить на вулицях міста десятки покинутих або вже тих, що виросли на вулиці, собак. «Пухнасті» життя неодноразово були під загрозою через масові отруєння тварин або ж опинившись під колесами авто.

Нині волонтери самотужки проводять стерилізацію і лікування покинутих тварин. Але результат їхньої роботи напряму залежить від небайдужості каховчан, готовності допомагати та співпрацювати, оскільки цим питанням влада міста не переймається, заплющивши очі на цю гостру проблему.
Шановні каховчани! Якщо хтось з вас має бажання забрати стерилізовану тварину в свій двір, телефонуйте 0950600122. Для матеріальної підтримки — карта ПРИВАТБАНК 4731 2191 0349 4187 Штефан Анастасія. Будь-яку допомогу можна занести в зоомагазин на Свєтлово (колишній в’єтнамський гуртожиток). Детальніше з роботою волонтерів ви можете ознайомитись у групі — www.facebook.com/groups/1744613335773669

Власна інформація.

Дякуємо за відгук!