Минулого тижня на території земель запасу смт. Любимівка «на гарячому» піймали осіб, що вивезли побутове сміття та сміття з місцевого кладовища. Та, схоже на те, що займались цим не безвідповідальні мешканці чи злісні правопорушники, а працівники Любимівського СКГ.
«30 травня об 11.00 мною було зафіксовано факт несанкціонованого захоронення працівниками та технікою Любимівського СКГ на території земель запасу сільськогосподарського призначення в межах смт. Любимівка побутового сміття та сміття, що було вивезено з селищного кладовища», — розповідає депутат Любимівської селищної ради Сергій Циганов. Саме він оперативно повідомив про побачене селищного голову, а також звернувся із відповідною заявою до поліції.

Не зважаючи на те, що на місце прибуло чимало посадових осіб: селищний голова Сергій Коновалов, секретар ради Марина Димченко, інспектор по податках Тетяна Шатня та й сам директор Любимівського СКГ Ігор Безручко, акт обстеження складено не було.

На вимогу депутатів прояснити цю ситуацію, селищний голова погодився із тим, що сміття та техніка місцевого комунального господарства були на місці. А от з приводу того, що ж саме виконували – питання залишилось відкритим. Адже Сергій Васильович стверджує, що техніка не захоронювала сміття, а лише його загортала. Цікаво, навіщо і для чого комунальна техніка поралась із привезеним сміттям у непередбаченому для цього місці?
В свою чергу офіційна відповідь на депутатський запит має такий зміст: «30 травня 2017 року 11.00 було зафіксовано факт наявності побутового сміття та сміття, яке було вивезене с селищного кладовища, на території земель запасу сільськогосподарського призначення в межах смт Любимівка. Виходячи з вищенаведеного, прошу сприяти у встановленні осіб, причетних до вказаного факту, та притягнення їх до відповідальності згідно з чинними законодавством». Звичайно, відповідь за підписом голови. Та от про наявність працівників та техніки комунгоспу, про те, що вони там робили (чи загортали, чи спостерігали) жодного слова.

На чергове засідання сесії директор СКГ Ігор Віталійович не з’явився, хоча звіт про його роботу був передбачений порядком денним.
Між іншим, враховуючи дані порталу Е-дата та звіти головного бухгалтера, за прибирання сміття з території селищних кладовищ та вивезення сміття на Каховське сміттєзвалище підряднику (Любимівському СКГ) було перераховано ще в травні бюджетні кошти у розмірі близько 44 тисяч гривень. Тож постає логічне питання: чому сміття з кладовищ за 44 тисячі опинилось на землях Любимівки?

Олександра Мішина.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal