В п’ятницю, 2 червня, відбулось чергове засідання 16-ї сесії Каховської районної ради. Участь у роботі сесії взяли 25 депутатів з 34-х. Порядком денним було передбачено 33 питання, серед них: звіти головних лікарів Каховської ЦРЛ та РЦПСМД; начальника Каховської районної пожежної охорони, Районного центру по обслуговуванню закладів освіти за 2016 рік та І квартал 2017 року; про затвердження Порядку виплати щомісячних стипендій матерям воїнів, загиблих у Афганістані та під час проведення бойових дій у зоні антитерористичної операції; затвердження районної програми інформатизації та чимало інших.

Чи не найважливіші проекти рішень для Тавричанської та Зеленопідської громад по передачі комунального майна із спільної власності району знову не були вирішені. Пройшовши чималу кількість нарад, зустрічей та засідань, питання були зняті з порядку денного. Депутати, що представляють інтереси громад, активно намагались включити ці питання в повістку дня, та це їм не вдалось.
В свою чергу громади чекають вже на будь-яке рішення від районної ради, навіть відмову, аби мати змогу врегулювати це питання якщо не в сесійній залі, то в судовому порядку. Наразі ж ситуація й досі не зрушила з місця.

Більшістю голосів було прийнято рішення «Про затвердження висновків та рекомендацій спільного засідання постійних депутатських комісій від 31.01.2017 р. «Про надання в оренду приміщень за адресою: м. Каховка, вул.Соборності,11 (вул. Леніна,11)».

Розгляд питання стосовно приміщення редакції «Каховської зорі» вже неодноразово відбувався на постійнодіючій профільній комісії, обговорення проходило і на спільному засіданні постійних комісії (про яке і йдеться в рішенні). В результаті необхідна кількість депутатів не підтримала бажання районної ради позбавити «Каховську зорю» першого поверху, про що свідчила недостатня кількість підписів. Та черговий раз, аби «врегулювати» питання на свій смак, затвердження висновків комісії чомусь було винесено на цю сесію (після довготривалої перерви та порушення всіх строків узаконення стосунків із редакцією).

Крім цього, під час сесії було затверджено членів Госпітальної ради Таврійського медичного округу, що також викликало чимало запитань з точки зору фахівців галузі охорони здоров’я та юристів. Про що детальніше читайте в статті «Госпітальна рада Таврійського медичного округу: чиї особисті інтереси було враховано.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal