РОСІЯ РОЗДМУХУЄ ПОЖЕЖУ ВІЙНИ, А ЛЯШКО ДАРУЄ ПОЖЕЖНУ МАШИНУ

Декілька місяців тому керівник місцевого осередку Радикальної партії Олега Ляшка, депутат міської ради Денис Цинський спільно з керівництвом місцевого відділу МНС провели аналіз надзвичайних ситуацій, що трапилися протягом останніх років. На той час пожежники могли перевозити запас води якого вистачало лише на 10–20 хвилин ефективного гасіння полум’я. Викликано це тим, що у 1991 році в районі діяло 22 добровільні пожежні команди в складі 320 чоловік, що на 100% забезпечувало безпеку 77-тисячного населення міста та району.

Наразі на бойовому чергуванні залишилося лише три підрозділи МПО та ДПРЧ‑13, на озброєнні яких 7 пожежних автомобілів та 46 осіб. Зазначена техніка на 90% потребує заміни, а єдиний автомобіль підвищеної прохідності — ЗіЛ 1974 року (43 роки). Враховуючи це, було вирішено звернутися до лідера Радикальної партії Олега Ляшка з проханням посприяти виділенню пожежного автомобіля для жителів Каховщини. І ось першого червня ДПРЧ‑13 отримала таку необхідну нову техніку, на вручення якої завітав сам Олег Валерійович, щоб подарувати новенький МаЗ та поспілкуватися з каховчанами.

Звістка про приїзд Олега Ляшка схвилювала мало не кожного мешканця міста та району. Зустріли нардепа, як годиться, близько п’яти сотень жителів. Далі від голови Радикальної партії довгоочікувана промова. Олег Ляшко підняв тему необґрунтованого здорожчання газу, говорив про низькі заробітні плати та смішні пенсії. Не оминув і тему субсидій… та захмарних цін на комуналку. Головний радикал розповів про продовження мораторію на продаж землі та плани по насадженню спорту серед молоді. Також поспілкувався з охочими каховчанами, прийняв листи з проханнями від громадян та виконав ще одну почесну місію — привітав начальника ДПРЧ‑13 Ігоря Берещенка, який цього дня святкував свій день народження, подарувавши йому стильний годинник.

— Робота рятувальників дуже важлива. Я низько вклоняюся їм за щоденний подвиг. Але, рятуючи інших, вони і від нас чекають допомоги — нормальної зарплати та сучасної техніки. Саме тому сьогодні привіз рятувальникам ДПРЧ-13 нову пожежну машину, яку вони замовляли. Підвищення зарплат для них до 5000 грн. ми добилися, далі добиватимемося підвищення до 7000 грн., — повідомив нардеп.

ЗА РАДИКАЛЬНЕ ПІДВИЩЕННЯ ДОХОДІВ УКРАЇНЦІВ
– Запропонований урядом проект пенсійної реформи – знущання над українцями, – заявив лідер Радикальної партії Олег Ляшко. – У 2028 році для отримання пенсії треба буде 35 років трудового стажу. Для порівняння, сьогодні – 15 років. Тобто, трудовий стаж підвищується на 20 років. Більшість українців працювали без офіційного оформлення і у них не набереться стільки трудового стажу, – підкреслив політик.
Олег Ляшко різко розкритикував і вибірковий підхід при нарахуванні пенсій «по-новому».

– Ліквідується пільгове право виходу на пенсію в 55 років для вчителів, медиків і соцпрацівників, зате порядок нарахування спецпенсій залишається для прокурорів і суддів. Чому судді і прокурори повинні виходити на пільгових умовах на пенсію, а прості роботяги горбатитися 35 років, – обурювався лідер РПЛ.
Народний депутат переконаний: влада вводить українців в оману, заперечуючи збільшення пенсійного віку.

– Якщо у людини страховий стаж менше 15 років, вона має право вийти на пенсію в 65 років. Фактично на 5 років підвищується пенсійний вік. Якщо у людини стажу менше 25 років, вона вийде на пенсію в 63 роки. Тобто, насправді збільшується і трудовий стаж на 20 років, і пенсійний вік – на 3 або 5 років. Уряд переслідує одну мету – не платити людям пенсії, – пояснив Ляшко.
Водночас лідер опозиційної фракції переконаний, що та система нарахування пенсій, яка нині існує в Україні, – недосконала і її потрібно міняти.
Замість нововведень від уряду фракція Радикальної партії пропонує альтернативну пенсійну реформу. За його словами, Радикальна партія категорично не згодна з такою політикою і пропонує свій план економічного зростання. Ключовий пункт якого — радикальне підвищення доходів українців.

Наприкінці минулого року, за словами Ляшка, він та його соратники пролобіювали рішення про підвищення мінімальної зарплати до 3200 грн. Час показав, що це рішення було економічно правильним.
— Давайте подивимось на наслідки від підвищення «мінімалки»: доходи держбюджету зросли на 50%, доходи Пенсійного фонду — на 40%. Ось результати того, що ми «вигризли» це підвищення. Але ми вважаємо, що підвищення до 3200 грн. мінімальної зарплати є недостатнім. Добиватимемось, щоб «мінімалка» була 5000 грн. на місяць. Ми вимагаємо від уряду підняти зарплати до цього рівня, — зазначив нардеп.
Він також додав, що збільшення доходів Пенсійного фонду від підвищення зарплат автоматично створює підстави для підвищення пенсій.

– Уряд зобов’язаний внести до парламенту законопроект і підвищити пенсії. Півмільйона людей отримують пенсію в Україні менше тисячі гривень. Мільйони людей, які мають по 30-40 років стажу, отримують пенсію 1,5-2 тис. грн. Раніше уряд казав, що немає можливості підняти пенсії, бо немає доходів ПФ. Сьогодні, коли РПЛ добилася підвищення мінімальних зарплат, є перевиконання доходів Пенсійного фонду, це означає, що уряд повинен віддати людям гроші, зароблені тяжкою працею. І ми цього доб’ємося, — пообіцяв Ляшко.

В першу чергу політик добиватиметься підняття соціальних пенсій до рівня прожиткового мінімуму, а також осучаснення пенсій для людей зі стажем понад 30 років, які не перераховувались з 2012 року. Мінімальна пенсія, на переконанння Ляшка, має бути 3000 грн.

– Більшість пенсіонерів віддають всі свої гроші за ліки. Ми їм компенсуємо вартість тих ліків, але ж є ще мільйони людей, які не можуть купити медикаменти чи прогодувати свої сім’ї через ці копійчані пенсії, – підкреслив парламентар. Олег Ляшко наголосив, що Радикальна партія рік добивалась прийняття програми із забезпечення хронічно хворих безкоштовними ліками. І тепер слідкуватиме за тим, як вона впроваджуватиметься у життя.

– Кому відмовляють у безкоштовних ліках в аптеках, повідомляйте особисто мені та депутатам Радикальної партії. Ми будемо жорстко контролювати цей процес, – повідомив нардеп.

НЕОБХІДНО ПРОДАВАТИ НЕ ЗЕМЛЮ, А ВИРОЩЕНУ НА НІЙ ПРОДУКЦІЮ
Питання мораторію на землю – одне з найбільш дискусійних в Україні. У нього вплетені великі бізнес-інтереси, за які, прикриваючись гаслами про захист прав пролетаріату, роками воюють політики та аграрні магнати. За словами політика, влада цю проблему не вирішує, навпаки — замість створення умов для розвитку виробництва, надання бізнесу дешевих кредитів перетворює Україну на сировинну колонію.
– Уряд бере на себе зобов’язання запровадити продаж землі, підняти пенсійний вік і цілий ряд інших драконівських зобов’язань, які в підсумку призводять до одного: українці продовжують бути бідними, залежними, без роботи, без можливості годувати свої сім’ї, — сказав Ляшко.
Лідеру Радикальної партії вже вдалося раз переконати керівників держави відмовитися від пуску землі «з молотка», перенісши строки на 1 січня цього року.

Він категорично виступає проти продажу землі, оскільки вона повинна бути не товаром, а годувальницею: “Необхідно продавати не землю, а вирощену на ній продукцію. Саме тому я є авторам закону про мораторій на продаж земель сільськогосподарського призначення. Але цей мораторій діє до кінця 2017 року, – нагадав народний депутат. – Селяни доведені до ручки – грошей немає, і вони за копійки продадуть цю землю. І на рівному місці з’являться нові мільярдери, не вклавши ні копійки, візьмуть і загарбають величезні банки землі».

За словами народного депутата, якщо впровадити ринок землі, замість українських фермерів у нас з’являться міжнародні транснаціональні корпорації-латифундисти. А вони не будуть дбати про соціальну сферу України, ні про тваринництво, ні про робочі місця для селян.
– Для них найголовніше – гроші, – констатував Олег Ляшко.
Необхідно, за його словами, створити комфортні умови для фермерів: дешеві кредити, паливно-мастильні матеріали, можливість продати свою продукцію. Я хочу, щоб український селянин, український фермер був господарем на своїй землі, – підкреслив парламентар.

РОЗВИТОК СПОРТУ – НА ДІЛІ
Олег Валерійович не залишив без уваги і розвиток спорту, так як для фракції Радикальної партії це питання одне з найважливіших. Адже від нього залежить як здоров’я нації, кожного українця, так і соціально-економічні показники.

Нещодавно у Сумах добудовано гуртожиток для спортивної бази олімпійського резерву, кошти на який «вибив» з держбюджету особисто лідер Радикальної партії. Тепер понад тисяча майбутніх чемпіонів зможуть безкоштовно жити і тренуватися у достойних умовах. Це лише один із багатьох подібних проектів, які реалізує Радикальна партія по всій країні.

Олег Ляшко переконаний, що українці мають бути здоровими та освіченими. Це питання повинне бути пріоритетом держави. «Коли наші діти займаються спортом, у них немає часу колотися, пити, тинятися по генделиках. Коли ми прийдемо до влади, у кожному селі буде стадіон, в кожному райцентрі – спортивна школа, а в кожному обласному центрі – басейн”, – зазначив народний депутат.
– Моя команда і далі робитиме усе, щоб піднімати нашу молодь і дати їй шанс прославити свою країну. Бо коли дивишся на радісні обличчя цих дітей, хочеться робити ще більше.

А далі – спортивні майданчики, стадіони і басейни по всій країні.
Наша команда і в парламенті добивається прийняття законів, які розвиватимуть фізкультуру і спорт, і на ділі це робимо, виділяючи державні кошти на такі важливі спортивні об’єкти. Талановиті діти, талановита молодь з усієї України повинні мати гарні умови для фізичної культури, для спорту, щоб вони розвивалися, щоб вони прославляли рідну країну, — говорить народний депутат України.
Нагадаймо, що й у нашому місті схожі ініціативи намагаються реалізовувати, так раніше інший депутат Верховної Ради від Радикальної партії Денис Силантьєв, приїжджаючи до Каховки, оглянув спорткомплекс “Олімпійський” та пообіцяв посприяти його реконструкції на вищому рівні.

РОСІЯ — АГРЕСОР
Людей на зустрічі було багато, ще більше питань у них виникало до нардепа, тому цілком зрозуміло, що всім відповісти він фізично не зміг. Проте один з присутніх таки зміг привернути увагу політика запитавши: “Когда закончится братоубийственная война на Донбассе?”. Нащо отримав цілком виправданий осуд присутніх жителів та відповідь якої так чекав: “Спитайте це у Росії, країни- агресора, коли окупант забереться з України, тоді й закінчиться”, – сказав Ляшко.

Загалом за ораторське мистецтво Ляшку можна сміло ставити п’ять з п’яти, за зустріч та за допомогу рятувальникам також. Звісно, не обійшлось і без агітації: “Підтримуйте мене, а я буду підтримувати вас”. Роздаючи обіцянки, Олег Ляшко дякував людям, що вони прийшли, а на запитання одного з жителів “Чому жити стало гірше” відповів: “А за кого ви голосували? Ось якби голосували за Ляшка — було б краще”. Можливо після чергових виборів у нас буде шанс перевірити ці слова на практиці.

One thought on “РОСІЯ РОЗДМУХУЄ ПОЖЕЖУ ВІЙНИ, А ЛЯШКО ДАРУЄ ПОЖЕЖНУ МАШИНУ

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest