Директор ЖЕКу — злодюга, але він там, далеко, у кабінеті, і треба змусити себе піти на прийом, щоби облити його брудом. А голова ОСББ – це та ж сама «злодюга», але вона (він) ось тут – на відстані витягнутої руки. У мене поганий настрій, вийду обіллю голову ОСББ з ніг до голови лайном, і зовсім не важливо, що інформація недостовірна.

Люди, схаменіться! Голови ОСББ (майже всі) – це ненормальні, які за копійки взяли на себе відповідальність рятувати ваше житло від руйнування. Будинкам 40 років, капітальний ремонт повинен був проводитися кожні 25 років, але всі гроші пішли по «карманах», а ремонти лише на папері. Замість того, щоб поливати брудом голову ОСББ, вступайте до складу правління і ревізійної комісії, контролюйте дії головуи правління, беріть активну участь у житті будинку. Зобов’яжіть голову вашого ОСББ вивішувати на дошку оголошень щомісячні звіти (це затверджено законом), перевіряйте фінансові документи щомісяця і найголовніше — приходьте на загальні збори. Саме ваша байдужість призводить до того, що вибирають таких голів ОСББ, які стають «поганими».

Голови ОСББ нашого міста заснували єдиний в Україні фонд з надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги ОСББ для проведення капітального ремонту будинків. Більше року ми працювали над тим, щоб міська рада виділила для нашого фонду 700 000 грн. Сьогодні кожне ОСББ може отримати позику до 50 000 грн. на ремонт. Правила прості — загальні збори ОСББ приймають рішення про вступ у Громадську спілку «ОСББ Каховка», потім надають пакет документів для отримання позики. Правління Громадської спілки аналізує фактичне надходження коштів на рахунок ОСББ і обов’язкові щомісячні витрати (оплата праці, податки, РЕМ, ліфти тощо). Якщо фінансова можливість ОСББ дозволяє отримати запрошену суму і надані всі необхідні документи, то дане ОСББ отримує безвідсоткову поворотну фінансову допомогу строком на один рік.
Не будьте байдужими, беріть участь у житті будинку, бережіть своїх голів ОСББ – такі відчайдухи є далеко не в кожному будинку!

Марина Кудінова, Тетяна Вегер,
Яна Калапач, Лілія Мартинова, голови ОСББ.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal