КОРОЛЕВА СПОРТУ – ЛЕГКА АТЛЕТИКА

Хто і коли назвав легку атлетику королевою спорту невідомо. Але цікаво, що за багато десятиліть ніхто не ставив під сумнів цей гучний титул. Як гарно звучить саме словосполучення. У ньому закладені і легкість, і могутність, і сила, і грація.

Легка атлетика дійсно править спортивним світом, її люблять і шанують у найвіддаленіших куточках. Одна з переваг легкої атлетики – доступність. Незалежно від статі, віку, матеріального стану, фізичної підготовки, кожен може займатися цим видом спорту. То ж не дивно, що і у Каховці він у великій пошані.

12 серпня колектив Каховської дитячо-юнацької спортивної школи та її вихованці святкували 55-у річницю з дня заснування відділення легкої атлетики. Подвір’я спортивної школи цього серпневого дня перетворилося на затишну залу для вихованців, тренерів, (теперішніх та минулих років), гостей свята.
Гарного святкового настрою усім побажав міський голова Андрій Дяченко. Запевнив, що місцева влада і надалі буде докладати зусиль для розвитку спорту в Каховці.

Теплими словами згадали людей, які багато зробили для розвитку спортивної школи взагалі та легкої атлетики у тому числі. Це – Симоненко Віктор Петрович (перший директор школи (1962 р.), Польний Йосип Володимирович (директор (1964 р.), Каретний Іван Гаврилович, який працював директором школи 31 рік з 1966р. (саме під його керівництвом була збудована спортивна школа); а також людей, які самовіддано працювали, віддаючи свої знання, уміння та любов дітям – це тренери. Кожен з них підготував не один десяток спортсменів-розрядників. Усього за 55 років існування відділення легкої атлетики в ДЮСШ працювало 25 тренерів. На жаль, багато хто з них вже пішов у вічність. Тож ушанували їхню пам’ять хвилиною мовчання…

З теплими словами звернувся до колег, учнів, гостей свята чинний директор школи Чухрай Віктор Петрович (очолює школу з 1997р). Він підкреслив важливість даного виду спорту для здоров’я підростаючого покоління та завірив гостей, що нинішні легкоатлети продовжують та примножують традиції, започатковані їх попередниками.

Присутні привітно зустрічали багаторазового чемпіона України та чемпіона світу серед ветеранів з бігу на 10 та 20 км Саєнка Миколу; ветерана спорту, вихованця Каховської ДЮСШ Костякова Костянтина. Гості розповіли про свій спортивний шлях та побажали усім гарних досягнень.
Запам’ятався виступ ветерана спорту Семенова Володимира Юхимовича, який у свої 79 років у чудовій фізичній формі. Колишній спортсмен потішив присутніх душевним виконанням української пісні. Зацікавила гостей фотовиставка, яка відобразила різні періоди роботи школи.
Щастя та удачі усім присутнім бажали у чудових піснях Вероніка Сібарова, Наталка Мінаєва та Галина Скрипніченко.
Взагалі, свято вийшло по-сімейному спокійним, теплим і щирим…

Організатори заходу висловили слова вдячності меценатам, без чиєї підтримки свято не відбулося б: О.Бойку, І.Хомінцю, В.Коваленку, В.Комягіну, О.Муравицькому.

Вихованці, тренери школи побажали присутнім миру, злагоди, спортивних успіхів. Не прощалися, а говорили «До наступної зустрічі», адже у листопаді ДЮСШ відзначить свій 55-річний ювілей…

Олена ЯХНО.

Дякуємо за відгук!