КТКЕ випадково «відстрочило» зростання тарифів на теплопостачання

Порядок денний насичений різноманітними та різнопрофільними питаннями. Зокрема, відповідні рішення були прийняті з орендних питань, розміщення зовнішньої реклами, присвоєння адресних номерів тощо.
Крім цього, заслухали та затвердили члени виконавчого комітету доповідь начальника фінансового управління Олександра Гончарова про виконання міського бюджету за перше півріччя поточного року. Серед основних витрат – видатки на сферу освіти, культуру та соціальний захист населення.

Допорогові закупівлі
Приємна новина для ОСББ! Члени виконавчого комітету одноголосно прийняли рішення про зняття ОСББ з участі у допорогових закупівлях. По суті, це значить, що будинки, які опікуються своєю власністю самостійно, не братимуть участі у тендерних процедурах.
Рішення закономірне, адже окремо взятому будинку складно розібратися у відповідних механізмах. Часто-густо правління ОСББ змушене наймати для цього спеціальних фахівців.

Новий тариф для «Керуючої»
Без жодних заперечень та дискусій абсолютною більшістю затвердили тариф для комунального підприємства «Каховська керуюча компанія». Напередодні розрахунки досконало вивчила й профільна комісія депутатів міської ради, в результаті чого подала власні зауваження та пропозиції, які, звичайно, були враховані.
Підтримали збільшення тарифу і перший заступник міського голови Олег Кожемякін, і сам міський голова Андрій Дяченко. Адже підвищення тарифу є неминучим та аргументованим. Так, на зміни ціноутворення вплинули: збільшення мінімальної заробітної плати, зростання цін на електроенергію, обслуговування ліфтів, паливно-мастильних матеріалів та матеріалів на виконання всіх ремонтних робіт.
Крім того, існує прив’язка субсидіювання тарифів в ОСББ до тарифів керуючої компанії, через що в цьому рішенні зацікавлені й співвласники багатоповерхових будинків.

«КТКЕ» не переконало…
В той самий час новий тариф для комунального підприємства «Каховтеплокомуненерго» не затвердили. Це пов’язано із тим, що відповідні розрахунки не тільки оминули профільну комісію депутатського корпусу, але й стали відомі членам виконавчого комітету безпосередньо на засіданні. Тож достатньо часу для ознайомлення з цифрами не було забезпечено.
Чому адміністрація підприємства не пішла за аналогічною процедурою, як це зробила «Каховська керуюча компанія», – не зрозуміло. Та результат на разі такий, що тариф не прийнято. А, отже, поки він лишається на рівні минулорічного – близько 45 гривень за один квадратний метр, замість 55,50, які були заявлені на засіданні.

Каховчани вшанують загиблих воїнів-захисників
Нагадаємо, що цього серпня у ході земляних робіт в районі заправки «Онікс» було знайдено останки бійців, що загинули під час оборони Каховки у Другій Світовій війні.
Знахідка стала шокуючою, адже 62 підняті із землі останки бійців не просто поповнюють історичну спадщину загубленими деталями, а вносять неабиякі корективи.

Розкопки проводили члени громадської організації «Військово-патріотичний клуб «Каховка». Саме вони внесли пропозицію віддати шану пам’яті та перепоховати бійців у історично-знаковому місці Каховки – Парку Слави. Тож члени виконавчого комітету одноголосно підтримали таку ініціативу.
Ми, в свою чергу, сподіваємося, що відповідні роботи будуть проведені урочисто та в найкоротші строки.

Олександра Мішина.

Дякуємо за відгук! Ми цінуємо вашу думку!

Pin It on Pinterest