Дмитро Семененко став чемпіоном та рекордсменом світу з пауерліфтингу

У чеському місті Пльзень з 13 по 18 листопада пройшов чемпіонат світу з пауерліфтингу. Українські пауерліфтери вкотре підтвердили свій високий клас у світі. Чоловіча збірна України перемогла у командному заліку, а жіноча — у п’ятірці найсильніших планети.

В складі чоловічої збірної України успішно виступив тренер каховського фітнес-клубу «Гранд», заслужений майстер спорту України Дмитро Семененко, який у ваговій категорії 105 кг завоював звання чемпіону світу (із сумою 1090,5 кг) та встановив світовий рекорд у присиді з результатом 445,5 кг.

Каховчани щиро вітають Дмитра Семененка з яскравою перемогою на чемпіонаті світу!
Довідково. Дмитро Семененко (03.12.1988 р. н., уродженець Луганської області) — заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон світу, Європи, рекордсмен світу та Європи з пауерліфтингу. Бронзовий призер Х Всесвітніх Ігор 2017 року у Вроцлаві, де встановив світовий рекорд у присіданні зі штангою. Сума Дмитра — 1042 кг (вправи у присіданні — 432 кг, жимі лежачи — 280 кг та становій тязі — 330 кг).

Викладач кафедри здоров’я людини та фізичного виховання факультету гуманітарних наук, психології та педагогіки СНУ ім. В. Даля (м. Сєвєродонецьк). Останні роки мешкає у Каховці, куди він переїхав з Луганської області, працює тренером у фітнес-клубі «Гранд». Нагороджений державною нагородою — медаллю «За працю та звитягу». Внесений на Дошку Пошани «Спортивна гордість Каховки».

Дякуємо за відгук!