На Херсонщині стартує туристичний сезон

30 квітня – 1 травня у с.Республіканець на Кам’янській Січі відбудеться відкриття туристичного сезону на Херсонщині.
Департамент культури, туризму та курортів вже розробляє програму заходу, яка включатиме: змагання з кросфіту, шоу авіації, спортивні змагання «Козацький гарт», виступ кінного театру з Хортиці, презентація туристичних маршрутів Херсонщини, фестиваль «Кварта», концертні програми, фестиваль вуличної їжі, козацькі розваги та ще багато іншого.

Організатори заходу очікують близько 10 тисяч відвідувачів, які першого дня – 30 квітня зможуть відвідати урочисте відкриття сезону біля пам’ятника козакам та хреста Костя Гордієнка, потім відбудуться показові виступи військових ЗСУ, десантників та шоу авіації.
В перший день гості стануть свідками надзвичайного Всеукраїнського чемпіонату сухопутних військ України з функціонального багатоборства (crossfit) за участі більше ніж 20 команд і понад 300 чоловік та обласного фізкультурно-патріотичного змагання «Козацький гарт».
Ввечері того ж дня відбудеться концерт за участі відомого гурту, назву якого зберігають поки що у таємниці.

Паралельно учасники святкування зможуть поласувати «вуличною їжею» та розміститись у наметовому містечку.
Другого дня запропонують зайнятись рибальством та почастуватись народними стравами. Пройдуть і козацькі забави та виступить кінний театр, який вже встиг минулого року здивувати гостей Кам’янської Січі. У ході святкування буде можливість відвідати пивний фестиваль «Кварта».
Також кожен район зможе презентувати свої унікальні туристичні маршрути для мешканців Херсонщини та гостей.

Дякуємо за відгук!