Перевищуючи свої повноваження, посадовці вбивають лікарню

Відкрите звернення до депутатів Каховської районної ради, Каховської міської радита мешканців міста Каховки і Каховського району.

Адміністрація та профспілковий комітет Каховської ЦРЛ обурені свавіллям, яке направлене на дестабілізацію, знищення нашого лікувального закладу та дискредитацію медичної реформи з боку діючої влади району, а саме голови РДА Салтикова В. М. та голови районної ради Тертичної Т. С.
Своїми необґрунтованими розпорядженнями (в усній формі, без законних підстав), використовуючи адмінресурс, мотивуючи тим, що районна рада є власником майна лікарні, зазначені особи вимагають передачі будівель та споруд лікарні, які знаходяться на балансі закладу та в його оперативному управлінні, на баланс районної ради з подальшим наданням їх в орендне користування!

Використовуючи психологічний тиск на юриста лікарні, посадові особи РДА вилучили та необґрунтовано утримують технічну документацію (оригінали) на будівлі ЦРЛ. На листи, щодо незаконної передачі будівель, повернення технічної документації, відповіді на даний час немає.
Такі дії вищевказаних осіб суперечать нормам діючого законодавства. А саме: статуту лікарні та статті 78 ГК України. Майно комунального унітарного підприємства перебуває у комунальній власності і закріплюється за таким підприємством на праві господарського відання (комунальне комерційне підприємство) або на праві оперативного управління (комунальне некомерційне підприємство).

Згідно ст. 16. Основ законодавства України про охорону здоров’я заклади охорони здоров’я, утворені в результаті реорганізації державних та комунальних закладів охорони здоров’я — державних та комунальних установ, можуть мати відокремлене майно (в тому числі кошти), закріплене за ними на праві оперативного управління, самостійний баланс, самостійно затверджувати штатний розпис, мати рахунки в установах банків, печатки.
Згідно ст. 1.4 Методичних рекомендацій з питань перетворення закладів охорони здоров’я та бюджетних установ у комунальні некомерційні підприємства «Майно за комунальними некомерційними підприємствами закріплюється на правах оперативного управління».

Також Салтиков В. М. та Тертична Т. С. під приводом впровадження медичної реформи в Каховському районі, переслідуючи незрозумілі мотиви, не ставлячи до уваги потреби населення району та медичних працівників, намагаються ліквідувати Каховську ЦРЛ, порушуючи при цьому всі законодавчі нормативи. Декілька разів адміністрація надсилала листи на ім’я вищевказаних осіб, з проханням про відтермінування питання щодо реорганізації Каховської ЦРЛ до 30.08.2018р. у зв’язку з ч. 4. розділу ІV Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення» від 19.10.2017 року № 2168 — VIII.

Проте листи до уваги не беруться!
Ці питання терміново, з порушеннями норм діючого законодавства, виносяться на сесію районної ради, яка відбудеться 30 березня.
Адміністрація лікарні потерпає від непослідовних дій влади, необґрунтованих звинувачень, шантажу та використання адмінресурсу!
Голова РДА неодноразово публічно наголошує на заборону свого підпису під фінансовими документами, що може призвести до невиплати заробітної плати медичним працівникам!

Внаслідок домінування командно-адміністративної моделі управління та систематичного перевищення своїх повноважень Салтиковим В. М. та Тертичною Т. С. в районі відсутнє конструктивне вирішення будь-яких питань стосовно функціонування Каховської лікарні.
Всі вище зазначені дії вказаних посадовців змушують працівників вийти на мирний протест проти свавілля та порушення норм чинного законодавства керівниками районної влади, який відбудеться 30 березня біля будівлі РБК ім.Фрунзе о 9 .00. Запрошуємо громадські організації та небайдужих мешканців приєднатись до акції мирного протесту на захист медичних працівників Каховської ЦРЛ.

Дякуємо за відгук!