Відкритий лист до голови Каховської райдержадміністрації Валерія Салтикова та голови Каховської районної ради Тетяни Тертичної

В останній час увесь колектив лікарні потерпає від адміністративного тиску, втручання в оперативну діяльність лікарні, шквалу необґрунтованих звинувачень, самоуправства та постійного обливання брудом від голів райдержадмістрації та райради. Тому ми вирішили звернутися до вас через газету, щоб хоч якось донести нашу позицію, з малою надією, що ви дослухаєтеся до здорового глузду та почуєте нас.

ЩО ВАЖЛИВІШЕ: ДОВІРА ЧИ ЗАКОННІСТЬ?
Регулярно бухгалтерія лікарні в передбачений законом термін надає затверджені нормативами документи розпоряднику коштів, тобто Вам, Валерій Миколайович. Напередодні світлого свята Великодня люди мали надію, що вони отримають свою чесно зароблену, гарантовану та надану державою зарплатню. Але у Вас, як з’ясувалось, були інші наміри, суворо заборонивши заступнику підписувати документи на аванс робітникам лікарні, Ви з «чистою совістю», спокійнісінько поїхали в чергову відпустку, залишивши людей без грошей.
Жодних зрозумілих та законних пояснень Вашим діям надано не було, окрім: «Я не довєряю»! Що зробив би будь-який інший, компетентний керівник, який має сумніви та не довіряє підприємству? Він конструктивно підходить до вирішення проблеми: надає розпорядження про перевірку діяльності. Тим паче у нас в країні є багато різноманітних контролюючих органів, які б з радістю виконали таке прохання. Але, напевно, правда Вам не так потрібна, як створення розбрату, напруження в колективі та дискредитації, як Ви постійно акцентуєте, «тимчасової адміністрації».

ГРОШІ НА НЕСПОДІВАНО ЗНАЙДЕНЕ САЛТИКОВИМ «МЕЖИГІР’Я» ВИДІЛЯВ САЛТИКОВ
У березні з Вашого несанкціонованого піар-мітінгу напоказ (порушуючи охоронний режим лікарні) вся область дізналася про «Каховське Межигір’я» — частину поверху лікарні, де проводяться ремонтні роботи. До участі у проникнення до службового приміщення В. Салтиков залучив поліцію, рятувальників, робітників «швидкої допомоги», безпідставно відволікаючи їх від виконання своїх безпосередніх службових обов’язків. І що далі? Запрошувані документи лікарня керівництву РДА надавала. Більш того, гроші на ремонт були надані з безпосереднього дозволу Салтикова, та й Тертична Т. С. у грудні минулого року робила обхід новобудови разом з головним лікарем.
Якщо є недовіра, чому досі немає обіцяного аудиту, на який вже й гроші виділено (100 тисяч)? Давайте відверто — може цей аудит не потрібен? Хто його знає, куди нитки потягнуться…

НЕПРОФЕСІЙНА РУКА РЕФОРМАТОРСТВА КОШТУВАТИМЕ НАСЕЛЕННЮ ЛІКАРНІ…
Невже в районі немає інших нагальних питань, проблем, які потребують вирішення? Всю свою неприборкану енергію районна влада направила на ідею «розкроїти» лікарню: «роздерибанити» будівлі, встановити повний контроль над підприємством, протягнувши маріонеткове керівництво з лікарів із «неоднозначною репутацією».
А може Ви самі, Тетяно Станіславівно, маєте наміри очолити нове підприємство? Дарма, що є правила перетворення закладу та критерії відбору керівника, фахова освіта врешті-решт! Ви ж так любите наголошувати на тому, що Ви – Голова госпітальної ради! (до речі, на цей пост Вас було обрано у Вашу відсутність, поки Ви перебували в черговій закордонній поїздці у Канаді!). Ви ж так любите вихвалятися тим, що у Вас «приручений» депутатський корпус, який не буде особливо замислюватися над наслідками своїх рішень, та й тим, що Ви доносите до них ту інформацію, яку забажаєте. Нехай вона й далека від істини! Ви намагаєтесь переконати суспільство, що вашими зусиллями в районі буде центр госпітального округу і сюди хлинуть бюджетні кошти. А що ви зробили для цього? Забрали майно лікарні, що є її активами! Всіма засобами паплюжите професію медика! Вашими стараннями, брудом, який Ви ллєте, в нашу лікарню не прийде жоден розсудливий лікар у здоровому глузді! Через Вас тема багатопрофільної лікарні другого рівня, та й реформа взагалі, набридла вже населенню.
За рік Вашого головування в госпітальній раді Ви так і не спромоглися надати план роботи та розвитку, що є вкрай необхідним, для чого, власне, і створили цей дорадчий орган! Ви його ніколи і не надасте. Саме Ви гальмуєте роботу ради. Ви не є фахівцем, тому деякі головні лікарі ігнорують роботу ради з Вашим головуванням, і рада не зробила бодай маленького кроку вперед. Чому про це Ви не говорите? Зробіть хоч один чесний крок — звільніть це місце для освічених та достойних людей, професіоналів, щоб робота нарешті зсунулася з мертвої крапки!

РАЙРАДА СТВОРИЛА КЛОН «КАХОВСЬКОЇ ЦРЛ». НАВІЩО?
А що Ви та Ваша команда взагалі зробили корисного для лікарні? Для міста? Району? На даний час фактично передано будівлю дитячої поліклініки в користування не за призначенням (нехтуючи нормами законодавства), будівлю «Каховської зорі», що є пам’яткою нашого міста, також намагаєтесь відібрати. Розпочали «дерибан» лікарні, а що далі? Невже Ви сподіваєтесь на безкарність Ваших дій? Нахабство, неосвіченість, влада та гроші можуть і розум затьмарити?
Всім в Україні вже відомо, реформа вторинної ланки розпочнеться лише з 2019 року після «відмашки» Уряду та Департаменту. Проте, Згідно проекту рішення ХХVІ сесії VІІ скликання «Про створення КНП «Каховська центральна районна лікарня Каховської районної ради» в травні буде створене нове підприємство — клон «Каховська ЦРЛ». Навіщо? Щоб довести до банкрутства існуючу ЦРЛ? Ліквідувати неугодну та не лояльну до Вас адміністрацію? Звільнити людей, які мають свою особисту думку і не бояться відбиватися від Вашого натиску? Що породжує в Ваших головах ці складні математичні ходи? Такі дії дискредитують саму ідею медичної реформи! Ми навіть не сумніваємось, що депутатський корпус вкотре прийме одноголосно неправомірне рішення, за яким стоїть доля майже 600 працюючих у лікарні людей!
На теперішній час іде запекла суперечка між місцевою владою та лікарнею. Адміністрація лікарні вимагає поступових та законних дій влади щодо реформування галузі в районі та суворого виконання постанов Уряду, наказів МОЗ тощо.
«Основною метою діяльності державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування є служіння народу України та територіальній громаді, охорона та сприяння реалізації прав, свобод і законних інтересів людини і громадянина.
Поведінка державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування має забезпечувати довіру суспільства до державної служби та служби в органах місцевого самоврядування».
ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування, затверджені Наказом Національного агентства України з питань державної служби 05.08.2016 № 158.

«МЕРТВІ ДУШИ» ІСНУЮТЬ ЛИШЕ В УЯВІ РАЙОННОЇ ВЛАДИ
Про яку довіру іде мова, коли вже другий місяць поспіль Ви, Валерій Миколайович, використовуючи своє службове становище та незрозумілі мотиви, нехтуєте вимогами Постанови Кабінету Міністрів України від 23.01.2015 р. № 11 «Деякі питання надання медичної субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» та Закону України «Про оплату праці», не забезпечуєте своєчасної виплати авансу працівникам лікарні і допустили прострочення заборгованості з таких виплат! Хоча в засобах масової інформації Ви наголошуєте, що документи на аванс лікарня Вам надала лише 26 квітня, що є неправдивою інформацією. Кого Ви вводите в оману? Працівників лікарні, правоохоронні органи, прокуратуру, СБУ? В усі вищезгадані інстанції були надані відповідні запити ще 12 квітня.
Повідомляємо Вам, що адміністрація лікарні, яку постійно і безпідставно звинувачуєте у корупції, виплаті зарплати «мертвим душам» і т. д., зробила те, чого не спромоглися зробити Ви — ініціювала перевірку Держпраці, про що свідчить Акт № ХС1506/36/АВ від 03.05.2018 р. Під час перевірки документів інспектором Держпраці порушень з боку лікарні НЕ ВИЯВЛЕНО! Тому, шановний «розпоряднику коштів», у Вас немає жодних причин не виплачувати людям їх заробітну плату!
Доречно зауважити, що виплати медичним працівникам, як робітникам бюджетної сфери, здійснюються за тарифною сіткою згідно вимогам наказу Міністерства Праці та Соціальної Політики України та МОЗ України від 05.10.2005 № 308/519 «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення». Звинувачення в отриманні адміністрацією лікарні нечуваних за своїми розмірами зарплат є смішним і безпідставним. Крім того, у Вашому користуванні для здійснення
контролю є всі необхідні документи: штатний розклад та тарифікаційні списки працівників лікарні.
Ви постійно акцентуєте увагу на тому, що адміністрація лікарні «тимчасова». Проте сміємо нагадати, що всі ми тимчасові на цьому світі, і Ви не виключення.
Відкидаючи амбіції, задумайтеся — що залишиться після вас, які наслідки пережитих подій, чим запам’ятаєтеся мешканцям громади?

Адміністрація, профком лікарні.

3 thoughts on “Відкритий лист до голови Каховської райдержадміністрації Валерія Салтикова та голови Каховської районної ради Тетяни Тертичної

  • Салдугін Сергій
    18.05.2018 о 11:03
    Permalink

    Це той момент, коли люди на займаних посадах не є ефективними менеджерами. Та що там, не є менеджерами взагалі. Вчепилися за свої крісла. Мені дуже соромно, що знаю цих двох «фахівців» особисто і був про тертичну гарної думки. Колись. Печалька.

    Відповідь
  • Вадим Алмазов
    18.05.2018 о 19:47
    Permalink

    Да никто из тех, кому за 50 не сможет управлять по новому. Эта старая школа, старые схемы и связи. Все на блатном понтовом авторитете, пиаре и прессе.

    Відповідь

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest