В цьому році Каховка позмагається з Новою Каховкою

Змагання, що встигли стати щорічними, між Каховськими службами поліції і рятувальників збираються вивести на новий рівень.

Цього року місцеві атлети з обох відомств вперше змагатимуться за право називатися найсильнішими зі своїми новокаховськими колегами. Організатором заходу, як і раніше, виступає спортивний клуб «Зевс» (керівник — Андрій Пенізов), за підтримки місцевих приватних підприємців.

СК «Зевс», заснований в 1997 році, одна з перших, якщо не перша, громадська організація у Каховці. З того часу понад 2 тис. жителів міста пройшли через її спортивні зали. Статистика не враховує дитячих груп, які, на даний момент, є основною категорією, яка тренується у «Зевсі». Крім прямого завдання — систематичного фізичного розвитку молоді, тренуванням якої займається спеціальний тренер, бодібілдингу для чоловіків, клуб є ініціатором різноманітних змагань.

— Серед пожежних-рятувальників і поліцейських регулярно повинні проводитися різні спортивні змагання, адже фізична підготовка, злагодженість дій — запорука їх успішної роботи, — вважає організатор заходу Андрій Пенізов.

Спортивне змагання між співробітниками Каховського РВ ГУДСНС, Каховського відділу поліції із новокаховськими колегами пройдуть 4 травня о 10.00 на стадіоні «Авангард». Захід приурочено до 74-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

— Метою змагань є не тільки пропаганда фізичного виховання і спорту, розвиток і постійне вдосконалення фізичних якостей, але і зміцнення таких важливих моральних якостей як відповідальність перед колективом, почуття обов’язку, волі до перемоги, гордість за успіхи команди, а також перевірка якості навчально-тренувальної та виховної роботи в підрозділах, — зазначає Андрій Пенізов.

Поліцейські та пожежники змагатимуться в досить новій атлетичній дисципліні — «народному жимі». Суть цієї дисципліни полягає в максимальній кількості підйомів штанги вагою 50 кг, без використання спеціальної амуніції. І, що не менш важливо — це зовсім інший вид спорту з яскравим змагальним характером і абсолютною доступністю для всієї армії любителів заліза — від новачка до профі.

У рамках турніру учасники перевірять сили і в декількох інших нормативах: підтягування на турніку, крос на 100 метрів, дартс, жим гир, а також перетягування каната.

— Третій рік «Зевс» разом з місцевими підприємцями організовує цікаве та видовищне свято спорту для каховчан. Вся організація лежить на нас, від учасників необхідно — лише бажання. Основна ідея — показати городянам наші служби порятунку та правоохоронців у дії, щоб вони побачили силу тих, хто їх охороняє, і, з іншого боку, дати останнім можливість проявити себе перед колегами. Коли це все починалося, я й не мріяв, що нам вдасться не тільки розширити коло учасників змагань, але й вивести їх на міжміській рівень, — каже Андрій Павлович.

За словами голови спортивного клубу «Зевс», головна проблема, з якою зіткнулися організатори, це недостатня підтримка громадських організацій з боку міської влади. Подібні заходи не тільки принесуть користь дорослим учасникам, а й допоможуть залучити дітей, які відвідають його в якості глядачів, до спорту і здорового способу життя.

Сергій МАКОГОН.

Дякуємо за відгук! Ми цінуємо вашу думку!

Pin It on Pinterest