ДЯЧЕНКО НАМАГАЄТЬСЯ УСУНУТИ З ПОСАДИ НАЧАЛЬНИКА УПРАВЛІННЯ ОСВІТИ

13 серпня міський голова Каховки Андрій Дяченко на засіданні виконавчого комітету заявив про те, що усунув з посади начальника управління освіти Михайла Гончара. До такого рішення мера підштовхнуло рішення Херсонського апеляційного суду, який визнав головного педагога міста винним у службовій недбалості.

Історія тягнеться з 2014 року, коли відділ освіти уклав договір на зберігання продуктів харчування з постачальником на 176 тисяч гривень. Після того, як відділ перерахував всю суму підприємцю, той «зник». Місцевий суд засудив Гончара до двох років позбавлення волі з випробувальним терміном на один рік. Також чиновнику заборонили протягом двох років обіймати певні посади і присудили штраф у розмірі 5100 грн.

Завдяки апеляції та затяжним слуханням закінчився строк давності справи, тому не зважаючи на рішення суду – Михайло Гончар покарання не понесе.
Вже 14 серпня запрацювала спеціально створена комісія співробітників Каховської міської ради, ініційована міським головою Андрієм Дяченком, яка відвідала ЗОШ №3 з метою перевірки готовності приміщень до нового навчального року. Під час ревізії було встановлено, що в учбових закладах де-юре проводить ремонт одна фірма, а де-факто роботи виконують прості наймити, без офіційного оформлення.

Цього ж дня Михайло Гончар пішов на лікарняний. 18 серпня він вирішив прокоментувати ситуацію довкола свого ймовірного звільнення, на своїй сторінці у Фейсбук. За його словами, рішення суду не є підставою для звільнення, а його використовують в якості “розмінної монети” в перемовинах мера та міської ради. На даний момент робота комісії продовжується, а призупинені роботи в учбових закладах можуть стати приводом до неготовності їх до 1 вересня.

Власна інформація.

Дякуємо за відгук!