Районна рада готується продати п’ять будівель у Каховці

Каховська районна рада збирається провести оцінку для визначення вартості п’яти об’єктів для приватизації у центрі м.Каховка. Це значить, що найближчим часом всі ці будівлі будуть виставлені на продаж.

Згідно проекту рішення, опублікованого на сайті органу самоуправління, мова йде про:

  • дитячу поліклініку, загальною площею 1056,9 кв.м., що знаходиться на балансі КНП «Каховський районний центр первинної медико-­санітарної допомоги Каховської районної ради» (вул.Соборності, буд. 15);
  • районну дитячу бібліотеку, загальною площею 384,3 кв.м., що знаходиться на балансі комунальної установи Каховський районний будинок культури ім.Фрунзе (вул. В. Куликовська, буд. 90);
  • редакцію газети «Каховська зоря», загальною площею 379,7 кв.м. (вул.Соборності, буд. 11);
  • комплекс, загальною площею 729,8 кв.м. (вул.Я.Мудрого, буд. 18).
  • гараж, загальною площею 20,5 кв.м., (вул.Соборності «Д», 18).

Нагадаємо, приміщення дитячої поліклініки почали звільняти ще 17 вересня. Вона переїхала до будівлі головного корпусу Каховського РЦПМСП по вулиці В.Куликовська, 73.
Як заявляла голова районної ради Т.Тертична на одній з сесій, однією з причин до цього кроку є необхідність встигнути продати майно до завершення реформи децентралізації, коли частина майна району буде передана Каховці. Кошти, які отримає район, вона планує витратити на потреби інших районних закладів. Для прикладу була названа реконструкція опалювальної системи в Семенівській школі. До слова, сама Семенівка вже майже “вийшла” зі складу району, адже у грудні відбудуться вибори в Костогризівській ОТГ, до складу якої цей населений пункт входитиме. Тож навряд чи кошти району направлять на благоустрій цих територій.

Також нагадаємо, що у самому приміщенні поліклініки не так давно проводилася цілковита заміна вікон, на прохання самої районної влади. Про це повідомляв помічник народного депутата Верховної Ради минулого скликання, демонструючи лист від керівництва району. Тож бюджетні кошти пішли не на вікна для дітей, як то запевняли у адміністрації, а на збільшення вартості будівлі під ­час її продажу.

В схожій ситуації опинилися й два приміщення центральної районної бібліотеки, працівники якої вже заявляли про знищення закладу. Приміщення нібито збиралися зберегти чи перекваліфікувати, але, як бачимо, мова йде саме про продаж.

Те саме можна сказати й про будівлю редакції, які райрада на паперах «здала» в оренду районним установам терміном на рік. Тепер вже очевидною для всіх стала причина «війни» районної влади з газетярами – виставити їх на вулицю, щоб нажитися на проданому майні.Оцінку всіх будівель проведуть станом на 1 грудня. Куди планують направити кошти у випадку їх продажу поки не відомо. Проте, враховуючи, як стрімко змінюються переконання та обіцянки керівництва району – справжню причину продажу ми взнаємо лише по факту.

Сергій МАКОГОН.

One thought on “Районна рада готується продати п’ять будівель у Каховці

  • 08.02.2020 о 01:32
    Permalink

    Кругом, одни барыги купил, продал и просрал ведь так легче жить, но не строить. Аттракционы просрали новых нету. Складывается впечатление, что одни балаболы СТЫДНО за нашу власть. Все не нажрутся жуки навозники.

    Відповідь

Дякуємо за відгук!