Хай буде врожай – усім на добро!

У Тавричанці в суботу відбулося одразу два свята. Перше – спортивне: на новенькому футбольному полі зійшлися у вирішальному поєдинку за супер-Кубок району футболісти Тавричанки і Чорнянки. Цей матч знаменував собою закриття футбольного сезону. А володарем головного кубка стали господарі поля, перемігши гостей з рахунком 4:2, і маючи у своєму арсеналі тепер три кубки (чемпіона району і Героя І.Зюзя). Спортивний трофей переможцям , яких чекала й грошова премія від директора ДП ДГ “Асканійське” Віри Найдьонової, вручив голова районної ради (він же й голова районної федерації футболу) Микола Крупін. А потім ще одна подія – відкриття тенісного корту з полем для міні-футболу. Спортивний майданчик розміром 22 х 42 метри з сучасним синтетичним покриттям, як стверджують фахівці, – єдиний з 10 споруджених цього року в Україні кортів, повністю відповідає всім вимогам і нормативам.
Та не про ці технічні деталі вела мову Герой України, перерізаючи символічну стрічку, а про соціальний захист і розвиток спорту серед молоді. Недарма в штаті сільгосппідприємства 17 соціальних працівників, а стадіон із тенісним кортом стали предметом її особливої гордості: задумане здійснюється. Не приховував втіхи і енергійний головний інженер «Асканійського», кандидат технічних наук Олександр Князєв, котрий доклав усі зусилля, щоб спорудити корт за кілька місяців. А приємна новина, що тенісисти Тавричанки вибороли першість в районному турнірі, стала підтвердженням тому, яку добру справу зроблено.
– Моя мрія збулася! – зазначив і М.Крупін, дякуючи В.Найдьоновій за спортивну обнову і висловивши бажання провести тут турнір та показати майстер-клас.
На фото: ансамбль ветеранів праці «Гарний настрій» дарує пісні.

Подальші події відбувалися в сільському будинку культури, де чоловіче тріо з Мар’янівки відкрило свято здравицею його величності Хлібу.
Слово – головному хліборобу України, степовій княгині Вірі Найдьоновій:
-У цей тяжкий для сільгоспвиробників рік ми вистояли і перемогли, рік завершили без збитків, а господарство визнане кращим в області в галузі тваринництва. У зрошення вкладено 11 мільйонів гривень і ці старання окупилися: де був полив – там є врожай, а богара – глуха й німа. Та цінність життя полягає в тому, щоб було здоров’я, а в домівці – лад. Я опікуюся вами, мої односельці: ваші похибки – це мої похибки, ваш біль – це мій біль. І всі діти – мої діти, бо це колиска краси й любові, наше спільне надбання і наше майбутнє, а воно має бути світлим і красивим. І 3 мільйони гривень, вкладені цього року в соціальну сферу, того варті. Я дякую вам усім за старанну працю, бо ми повинні бути кращими. І сьогоднішній концерт, я упевнена, буде кращим по всій Херсонщині. Бажаю вам погожої днини. І підтвердженням цього став асканійський коровай на вишитому рушнику і сповнені глибинного змісту слова: «Хай родить з кожним роком його величність годувальник Хліб!». А ще – щирі вітання вихованців дитсадка і школярів, слова вдячності від Тавричанського сільського голови Олександра Нижеголенка і директора школи Світлани Стецюри.
-Наша Тавричанка найкраща, а найбільше її багатство – люди. Тож хай у серці кожного з нас пломеніє гордість за рідне село, де підтримують у горі і розділяють радість. І все це завдяки Вам і Вашій насназі, Віро Опанасівно, що не дає у безнадії опустити руки! – виступ голови профкому Наталі Сучкової сповнений непідробного пафосу. Бо так воно і є!
І головним героям свята, трудовим колективам кожного підрозділу господарства несли свої мистецькі подарунки самодіяльні артисти Тавричанського СБК – механізаторам і зрошенням, тваринникам і водіям, бухгалтерам і працівникам їдальні, представникам потужного наукового загону…
А наостанок протоієрей Тавричанського храму отець Миколай попросив Господнього благословення для всіх трудівників і жителів села – не лише на свято, а на кожен день, бо праця хлібороба – основа життя: хай буде врожай усім на добро!

 

 

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest