КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР КАХОВКИ

“Каховська зоря” вже розповідала про цю подію. 9 листопада в залі Каховської школи мистецтв відбувся концерт камерного оркестру обласної філармонії «Гілея» під керівництвом Владислава Бєлявського. У вщент заповнених партері та балконі в очікуванні справжнього музичного свята зібралися учні, батьки, педагоги, любителі академічного мистецтва.

Такі зустрічі знаного колективу з культурною громадою нашого міста вже стали доброю традицією, адже за відсутності театрів та великих концертних майданчиків для поціновувачів високого мистецтва це ковток свіжого повітря у повсякденності, новий імпульс для духовного розвитку та творчого самовдосконалення.
Як завжди, цікавою та різноманітною виявилася програма концерту. Якщо перші зустрічі оркестру з каховською публікою мали на меті освітні тенденції – ознайомлення слухачів з творами популярної класики, то з часом репертуарні горизонти стають все ширшими – ніби музичний екскурс, в концерті звучали серйозні глибокі композиції митців європейської та української класичної спадщини, композиторів-романтиків та навіть популярна вже у нашому столітті рок-музика.
Особливо важливим та приємним моментом таких заходів є увага великого музичного колективу до творчих пошуків юних музикантів нашої школи. Так цими днями прозвучав Концерт для фортепіано з оркестром Д. Бортнянського, партію соліста у якому блискуче виконала учениця 6 класу Пашалик Євгенія (клас викладача Нечитовської О.). Минулого разу така творча співдружність була презентована Фортепіанним концертом І. Берковича, де у якості солістки виступала учасниця численних обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів, учениця 6 класу Копейко Юлія (клас викладача Подакової Р.).
Конкурсна естафета Юлії продовжується й сьогодні. На початку листопада вона повернулася зі столиці нашої держави, де серед представників багатьох міст України – Києва, Львова, Запоріжжя, Донецька, Полтави, Дніпропетровська, Ніжина, Харкова, Івано-Франківська – здобула почесне I місце у своїй віковій категорії та брала участь у великому Гала-концерті Всеукраїнського фестивалю-конкурсу музичного мистецтва «Київський колорит». З 18 по 22 жовтня вона побувала у м. Ялта, де проходив Міжнародний фестиваль-конкурс «Осінні зірки». Там учениця нашої школи отримала Диплом лауреата І ступеня у номінації «Соліст з оркестром». Компанію у цій нелегкій справі їй склала учениця 2 класу Каховської школи мистецтв Приходько Евеліна (клас викладача Подакової Р.). Виконавши складну для свого віку конкурсну програму, вона виборола у Криму Диплом лауреата ІІІ ступеня. А незадовго до початку літніх канікул, наприкінці травня, коли інші діти готувалися до тривалого відпочинку, учні нашої школи вже не вперше брали участь у ХІІ Міжнародному конкурсі академічного мистецтва юних «Vivat, musica», що проходить у м. Нова Каховка. Копейко Юлія та Редькіна Уляна (клас викладача Подакової Р.) показали високий рівень професійної майстерності, поділивши почесне ІІІ місце у номінації «Фортепіано», дипломанткою у цій же номінації було визнано й Пашалик Євгенію. У номінації «Концерт з оркестром» Юля та Женя також отримали дипломи.
А незабаром, 24 листопада, на нас очікує улюблений учнями молодших класів фестиваль популярної музики, до якого вже старанно готуються юні піаністи. З настанням першого зимового місяця, як і багато років поспіль, відбудуться знані каховською публікою концерти камерної музики та «Грудневі зустрічі». Сподіваємось, і ви завітаєте на ці музичні свята!

 

Дякуємо за відгук!