Через смерть медсестри в Олешках 100 медиків на обсервації

Смерть жительки м. Олешки відправила в ізоляцію сотню медиків районної лікарні. У 67-річної жінки, яка працювала маніпуляційною медсестрою, виявили коронавірус. Лабораторне підтвердження Covid-19 з’явилося вже коли пацієнтка померла.

-У неї взяли аналіз зранку, після обіду його доправили в лабораторію. Наступного дня його зробили, сам аналіз робиться 5 годин. А, на жаль, перед цим, ввечері, вона померла, – розповів директор Департаменту здоров’я Херсонської ОДА Віктор Короленко.

До останнього пацієнтку лікували від пневмонії, відтак медики були без захисного екіпірування. Наразі в обсервації опинилися всі, хто працювали в одному колективі з жінкою та її лікували. Де жителька Олешків могла підхопити коронавірус, влада не коментує. Натомість городяни пишуть у соцмережах, що начебто родичка померлої недавно повернулася з Італії.

Уточнила влада і про ще один випадок коронавірусу на Херсонщині. З’ясувалося, що захворіла мешканка Голопристанщини, а не самого райцентру. Це дружина священника із с. Малі Копані. Не так давно подружжя їздило на похорон на Львівщину. Недобре жінка себе відчула одразу ж після повернення. Лікувалася вдома, а до лікарів звернулася вже коли піднялася температура. У соцмережах писали про те, що буцімто буквально минулої неділі матушка відвідувала службу в сільському храмі. Натомість у Херсонській єпархії УПЦ, до якої відноситься даний прихід, це заперечують. Мовляв, на богослужінні жінки не було, бо вона лежала хвора вдома. Як зазначив Віктор Короленко, обласний Департамент здоров’я дану інформацію перевіряє.

42-річний херсонець, у якого теж підтверджено коронавірус, міг заразитися від свого брата, з яким зустрічався. Родич мешкає в іншому регіоні і недавно побував за кордоном. Хворий лікувався вдома, а до лікарні потрапив вже, коли в нього з’явилися ознаки пневмонії. Зараз родина пацієнта ізольована. Перевіряється, з ким він ще контактував.

Всі пацієнти із Covid-19 на Херсонщині перебувають у задовільному стані. 32-річна генічанка, яка захворіла минулого тижня, вже одужує – повідомили в ОДА.

Марина САВЧЕНКО.

Дякуємо за відгук!