Будівництво центру олімпійських видів спорту у Новій Каховці відклали до кращих часів

Державний фонд регіонального розвитку відмовив у фінансуванні цього об’єкту.

Зняти зі свого бюджету розвитку 9,5 млн. грн. вирішила 9 квітня на закритій сесії Новокаховська міська рада. Ці кошти мали піти на покупку вуличного пилососа для комунального підприємства «НК Екосервіс» та співфінансування проєктів, поданих до Державного фонду регіонального розвитку. Серед них – будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О», реконструкція існуючої будівлі під дитсадок у Корсунці, будівництво боксів для автобусів з прибудовою адміністративно-побутового комплексу по вул. Французькій і самопливного каналізаційного колектору в Новій Каховці.

Всі ці об’єкти відсутні в затвердженому Кабінетом Міністрів 26 лютого, тобто, ще до запровадження карантинних обмежень, переліку інвестиційних програм і проєктів регіонального розвитку, що можуть фінансуватися у 2020 році за рахунок коштів ДФРР.

– Державний фонд регіонального розвитку сьогодні практично нічого не фінансує. В кращому випадку мова йде про фінансування об’єктів, які перейшли з минулих років. Саме вони й включені до вказаної постанови, – прокоментував міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко.

За його словами, це змусило поставити на паузу будівництво Центру олімпійських видів спорту «Н2О»:

– Проєкт дорогий, доведеться чекати кращих часів. Поки ж передбачені в якості співфінансування кошти ми перенаправляємо на медичні заклади. В подальшому будемо дивитись як наповнюватиметься бюджет. Адже бізнес не працює, почалось падіння надходжень. Більш ретельно проаналізувати ситуацію ми зможемо лише після завершення карантину. Але деякі об’єкти ми вже почали самостійно переносити на пізніші терміни. Бо вулиці сьогодні теж треба асфальтувати, здійснювати невідкладні видатки, – додав він.

Нагадаємо, що кошторисна вартість будівництва центру «Н2О» складає 434,7 мільйонів гривень. На розробку проєктно-кошторисної документації витратили біля 4 млн. грн. з міського та обласного бюджетів. Проєктна тривалість будівництва становить 3 роки. З ДФРР у цьому році розраховували залучити перший транш у 60 млн. грн.

Проти спорудження «Н2О» у парковій зоні виступають активісти Нової Каховки. За їхніми словами, будувати там водно-спортивний комплекс не можна, оскільки ця територія є зоною охоронюваного ландшафту.

Як повідомляв «Новий день», побудувати значно менший комплекс з басейном на місці колишнього літнього кінотеатру збирались і в сусідній Каховці. Проте нещодавно власник цього об’єкту Василь Мунтян заявив, що замість спортивно-оздоровчого комплексу вирішив звести торгово-офісні будівлі з вбудованими житловими приміщеннями. Проте Каховська міськрада поки відмовила йому в зміні цільового призначення земельної ділянки.

Олег БАТУРІН.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest