Як «президентська тисяча» для пенсіонерів впливає на субсидію

Пенсіонери в Україні, чия пенсія менша за 5 000 гривень, вже почали отримувати обіцяну Президентом України надбавку — одноразову 1 000 гривень. Але цікавляться, як це вплине на субсидію, адже чимало пенсіонерів через невисокі доходи отримують субсидію на сплату комірного.

Пояснює херсонський юрист Сергій Плахотнюк — адвокат, керівник Херсонського офісу МПР при ГО «ІРЦ «Правовий простір».

Сергій Плахотнюк
Сергій Плахотнюк

Одноразова грошова допомога в розмірі 1000 грн, яка запроваджена у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19🦠, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, не включається у розрахунок доходу осіб під час призначення житлової субсидії.

На практиці це означає, що отримання цієї допомоги не може стати підставою для зменшення розміру призначеної субсидії або відмови в її призначенні.👍

Це рішення було прийнято Кабінетом Міністрів України 22 квітня 2020 року. Відповідні зміни внесено до Постанови від 1 квітня 2020 р. № 251 «Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році», якою було запроваджено одноразову грошову допомогу в розмірі 1000 гривень деяким вразливим категоріям населення.

Дякуємо за відгук!