Вступники-призовники ХДУ можуть отримати відстрочку від армії

У зв’язку з карантином цьогорічна вступна кампанія стартує з 1 серпня. Випускники бакалаврату Херсонського державного університету підлягають призову на строкову військову службу. Ті, хто планує продовжити навчання в університеті, можуть отримати відстрочку від призову.
У Херсонському державному університеті це питання тримають під контролем – зазначає відповідальний секретар приймальної комісії Наталя Воропай. «Випускники ступеня вищої освіти бакалавр ХДУ завершили своє навчання в червні, а подавати документи будуть лише з 5 серпня. Крім того, зарахування до ЗВО відбудеться у вересні. Тому отримується розрив і вони підпадають під умови призову», – розповідає Наталя Воропай. За її словами, підготовлені списки випускників призовного віку, які можуть отримати довідку, що вимагають військомати для особових справ. Надалі списки призовників будуть направлені до військоматів за місцем прописки. Саме такі довідки дають право відстрочки від призову до 1 жовтня.
Для отримання довідки необхідно звернутися до приймальної комісії ХДУ, де проводять попередню реєстрацію абітурієнтів, які мають намір продовжити навчання. Вступник отримує документальне підтвердження свого наміру продовжувати навчання, а це передбачає відстрочку від призову.

Пресцентр ХДУ

Дякуємо за відгук!