Каховка – місто контрастів?

Шановна редакція! У номері вашої газети за 29 листопада поточного року у кореспонденції на першій сторінці «Чому у «зебри» криваві смуги?» порушено вкрай важливу проблему нашого міста, а саме: захист життя каховчан, коли вони стають звичайними пішоходами. Дійсно, якщо в центрі Каховки є і «зебри», і необхідні дорожні знаки, то у східній її частині їх нема. Ми неодноразово писали листи на адресу міського голови О.Карасевича, щоб допоміг якось зробити безпечною «вулицю смерті», якою фактично є нинішня наша провідна автомагістраль Мелітопольська, але все марно. Не чують нас чиновники у міськвиконкомі і сумна статистика загибелі пішоходів на головних каховських вулицях їх теж, напевно, особливо не хвилює. Ось і виходить, що перетнути вул.Мелітопольську можна практично тільки поблизу Державтоінспекції, і то не пішки, а буквально біжучи, бо навіть в цьому «суворому» місці водії авто особливо не гальмують. А спробуйте дістатися пішки протилежного боку Мелітопольської в інших її місцях. Стерлися «зебри» поблизу автобусних зупинок «Агроспецпостач», «Арка», «ДБУ-12»… Нема попереджувальних знаків про пішохідні переходи біля автозупинок «ДБУ-12» та «Станція техобслуговування», а також на в’їзді до селища Любимівка. Особливо обурює зневажливе ставлення до пішоходів водіїв автівок, постійно чуємо від них всілякі образи і лайку, які дедалі стають все брутальнішими, бо наче заохочуються тим, що у згаданих місцях на «вулиці смерті» нема відповідних шляхових знаків або «зебр».
В цьому зв’язку мимоволі хочеться побажати всім каховським чиновникам, від котрих залежить безпека нашого пішохідного життя, частіше відвідувати сусідній Таврійськ, де не менш автонапружена, ніж Мелітопольська, вулиця Героїв Сталінграда зручно і надійно облаштована всіма необхідними засобами безпеки руху як для пішоходів, так і водіїв.
В Каховці всі знають, що східна частина міста – то район пенсіонерів, отож автотранспортники нас своєю увагою не балують, і ми беремо у суботу та неділю поодинокі автобуси буквально штурмом, особливо коли треба їхати додому з центрального ринку. А жителі житлового масиву Свєтлово забезпечуються потрібними автобусами через кожні п’ять хвилин. А подивіться, в якому жахливому стані тротуари вздовж Мелітопольської, особливо поблизу автопарку. Серце болить за дітей, які щодня змушені ходити подібними «стежинами» до школи, бо не кожна сім’я може видавати своїм школярам по 4 гривні у день на проїзд (зарплата і пенсії, на жаль, виплачуються із затримками).
І ще одне наболіле: нема у нашому східному районі господарського магазина – за звичайною кульковою ручкою чи зошитом треба їхати в центр. Хоча при бажанні приміщення для подібного закладу торгівлі можна відшукати легко.
Отож настійно прохаємо міську владу повернутися, нарешті, обличчям до проблем жителів східної частини Каховки.

Марина М., Ірина М., Ольга Ф., Тетяна П., Світлана В.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest