Молоді політики купують виборців?

Політики купують владу за гроші, щоб мати з неї прибуток.

Аристотель.

Напередодні місцевих виборів в Каховці раптом виявилося багато благодійників. Вірніше їх всього два, проте дуже активних. Один з них – представник вірменської діаспори Вегандз Мясникян. Його благодійний фонд має яскраво виражену передвиборчу характеристику — він “допомагає” тільки тим, хто живе в межах майбутньої ОТГ. Що трохи дивно, адже благодійністю займаються не для виборів, а для душі, правда?

Два роки тому Вегандз Мясникян обрали головою Роздольненської ОТГ і, як стверджують його мешканці, то був його перший досвід підкупу виборців. Напередодні виборів він займався роздачею подарунків, а тих, хто був проти – залякував. Ніхто не знав і не розумів, які у нього плани на посаді голови, але всім подобалось, як він дарує подарунки. Зараз вони не знають, що відбувається в селі: “За два роки він не звітував, що з нашим бюджетом, що з нашою землею – ми не знаємо. Не знаємо навіть, чи він працює, бо ці два роки він те й робив, що грав у вибори – то в Верховну Раду, то зараз на мера. Працювати йому просто ніколи”, – розповіла жителька села Тетяна, яка побажала залишитися невідомою, оскільки боїться називати себе.

Цікаво, що новий закон про вибори прямо забороняє кандидатам використовувати благодійний фонд, що буде вважатися корупцією і підлягає кримінальному покаранню. Тому велике питання, чим буде агітувати людей Вегандз Мясникян – дарувати подарунки не можна, а інших ідей у ​​нього немає.

Цікаво, що благоустроєм і Дяченко, і Мясникян розпочали займатись лише напередодні виборів й відразу ж з порушенням закону. Так, Мясникян розмалював зупинки в кольори своєї партії, додавши партійний слоган. Проте вже через два дні був змушений партійний слоган замалювати державним прапором (на фото). Нерозбірливість у методах отримання влади призводить молодих політиків до порушення закону.

Що ж буде далі, коли він отримає владу?

“НАЗК визнало, що благодійна поміч від партій та кандидатів є підкупом виборців та карається законом. І я це повністю підтримую, – політикам треба заборонити купувати виборців. Не можуть створити ідеї – нема чого робити в політиці, яка вже перетворилась на суцільний бруд.
Завдання політика – пропонувати ідеї, за якими б пішли люди. Ідеї, які стають поштовхом для розвитку держави. Саме ідеї є запорукою успіху як людини, так і народу.
Але, поки наші політики будуть займатись “благодійністю” напередодні виборів, у нас ніколи не народяться такі ідеї.
А дарувати подарунки можна і не будучи політиком чи кандидатом. Звичайно, якщо вони їх роздають задля людей, а не задля посад…” — коментує колишній очільник Каховського РВВС Віталій Немерець.

Дякуємо за відгук!