В Каховці відреставрують фонтан з лебедями

Про це редакції повідомив місцевий підприємець та активіст Андрій Пенізов. Раніше він запустив своєрідний флешмоб у мережі з проханням відгукнутися спеціалістів та зацікавлених городян в відновленні фонтану на набережній міста. На відміну від більшості схожих інтернет-­активностей, цього разу справа дійшла й до реальних справ. 22 лютого, за словами Пенізова, пройшов перший день реальної роботи над фонтаном, під час якого на місці була проведена попередня оцінка нинішнього його стану:

— Знайшли спеціалістів, обговорили обсяг роботи, готується кошторис. Приєднуйтесь друзі! — повідомив організатор робіт.

За його словами, попередню згоду на реконструкцію надали майстри з сусіднього Таврійська. Наразі вирішується питання пошуку інвесторів, які допоможуть в реставрації. Збір коштів оголосять одразу, як буде прорахована вартість робіт, тож долучитися зможе будь-який каховчанин.

Не дивлячись на те, що вищезгаданий фонтан не входив до плану майбутньої реконструкції набережної, і в цьому питанні вдалося знайти порозуміння з міською владою:

— Сьогодні був на прийомі у заступника мера. Вирішили — якщо буде зроблений фонтан, то його вже не чіпатимуть. Якщо можливо відновити і залишити, то чому би й ні? — розповів Андрій Пенізов.

Прототипом для відновлення фонтану може послужити його брат-близнюк з Асканії Нової, який майже ідентично повторює риси історичного вигляду каховської скульптури.

Дякуємо за відгук!