«Золоті весілля» Любимівки-2012

мотрюкРік, що минає, став вельми багатим на прекрасні ювілеї в селищі Любимівка. Серед таких – ціла низка «золотих весіль» шанованих любимівчан, яких віншували усією громадою на День села. В останні дні цього року представляємо їх усім каховчанам.
Микола Михайлович та Марія Яківна Гордієнки побралися на самому початку Нового 1962 року. Нареченому, що все життя відпрацював учителем у школі, було 28 років, а молоденькій продавщиці магазину Каховської райспоживспілки – 23. Нажили двох дітей, трьох онуків, і вже мають одного правнука!
7 лютого стали на весільний рушник шофер колгоспу імені Крупської Анатолій Дмитрович Ярошенко та тоді теж продавець сільпо Раїса Яківна Широкопояс. А приблизно за 2 десятки років Раїса Яківна двічі обирається головою сільської ради! Та найбільшим і найдорожчим своїм надбанням подружжя Ярошенків вважають двох дітей і чотирьох онуків.
Стільки ж дітей і онуків нажили Микола Семенович та Варвара Андріївна Ващенки. Молодий штукатур і колгоспниця – ровесники – стали на рушник у 21 рік!
Колгоспний шофер Степан Васильович Димченко у березні одружився з колгоспницею Валентиною Михайлівною Михайленко. Мають двох дітей, п‘ятьох онуків і трьох правнуків.
Наймолодшою парою далекого 1962-го стали Аїстови. Працівнику колгоспу Анатолію Васильовичу було 19, а його нареченій, доярці Тамарі Гулай – 18 років. Вони багаті на нащадків: три сини, п’ять онуків і одна правнучка. Тамара Григорівна і до цього часу – у строю активістів життя рідного селища. Вона є солісткою колективу «Любимівські співаночки», а також неодноразовим лауреатом регіонального конкурсу «Грай, гармонь!».
Шамановський Степан Іванович і Матюх Галина Миколаївна одружилися, коли молодому сантехніку було 25 років, а дружині, теж доярці колгоспу, 21 рік. Виростили 2 дітей, мають шістьох онуків.
28 грудня – золотий ювілей сімейного життя відзначає подружжя Уманців, які побралися 23-річними, перед тим зустрічаючись понад 6 років. Молодий робітник і колгоспниця також, як і попередні пари, все своє життя були сумлінними працівниками, гарними сільчанами. Микола Сергійович та Меланія Йосипівна виховали 3 дітей, 4 онуків та вже мають правнука. Їм – наші сьогоднішні особливі вітання!
А у день загальноселищного святкування від місцевої влади та громади всі ювіляри отримали цінні подарунки. Селищний голова Михайло Мотрюк нагадав про юні роки урочистим обрядом їхнього весілля, ще раз пов’язавши їх рушниками (на фото) та давши змогу знову повторити клятву, вимовлену 50 років тому.
Це стало прекрасним взірцем для молодих односельців, а подарунок від ювілярів – весільні келихи для молодят, які зберігатимуться в обрядовій кімнаті селищної ради – має стати щасливим талісманом, щоби, пригубивши з них «гіркого» шампанського та ще раз освідчившись у взаємному коханні перед свідками, новоспечені чоловік і жінка прийшли й до свого золотого ювілею такою ж міцною родиною.

Дякуємо за відгук!