«І щуку кинули у річку»

Втім, великому байкареві Л.Глібову подібне і не снилося: сотні тисяч мальків щуки минулого тижня випущено у Василівську балку. Куди б поділися його іронія й сарказм, бо тихе водне плесо в обіймах зеленіючих лісових насаджень напевне б налаштували його на романтичний лад… А для працівників Держрибохорони і Новокаховського заводу по розведенню частикових риб, який очолює І.Дикуха, це – трудові будні.
– Для нас це відповідальна пора: допомагаємо природі відновлювати її біоресурси. Зараз зариблюємо Каховське водосховище рибою-хижаком: у балку випущено 400 тисяч мальків щуки. Хоча віком вони всього 2-2,5 тижня і розміром з голку, а вже поводяться як справжні хижаки: більші нападають на менших. Тому важливо саме в цей момент пустити у велике плавання: у водосховищі їм буде вдосталь корму, – розповідає державний інспектор Херсонрибохорони О.Драгуновський:
– До речі, зариблення, можна сказати, експериментальне: вперше випускаємо малька саме такого віку. Є упевненість, що цей експеримент буде ефективним і дасть сподівані результати. А через тиждень-другий на водосховище прибудуть інші новосели – мальки судака, також вирощені на Новокаховському рибзаводі.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest