Незабаром зима

winterЩотижня міський голова О.Карасевич і його перший заступник П.Пуляєв проводять наради з питання стану готовності комунальних підприємств м.Каховка до роботи в осінньо-зимовий період 2013-2014 років. На чільному місці – не лише готовність котелень, теплових мереж і житлового фонду, а й стан розрахунків за спожитий в минулому опалювальному сезоні природний газ та розрахунки споживачів за житлово-комунальні послуги (заборгованість з початку року зросла більше, ніж на 1 млн.грн.).
Керівникам комунальних підприємств міста поставлені наступні завдання:
– теплопостачальним підприємствам розробити графіки погашення заборгованості за природний газ,
– активізувати претензійно-позовну роботу з боржниками, взявши до уваги досвід КП “Котельщик”, який вже 2 тижні плідно працює з виконавчою службою.
Комісією з перевірки об’єктів житлово-комунального господарства та соціально-побутової сфери до роботи в опалювальний період перевірено готовність до зими п’яти котелень КПТМ “Каховтеплокомуненерго” та трьох котелень КП “Котельщик”. Зроблено ряд зауважень та встановлено терміни для оперативного їх вирішення.
Гідравлічні випробування тепломереж міста виявили слабкі місця та пориви. Так, на житломасиві Свєтлово протягом одного тижня при заповненні тепломереж водою сталися три пориви, які вже ліквідовано. «Каховтеплокомуненерго» заповнило системи теплоносієм, при цьому теж ведеться робота по усуненню дрібних поривів. КП «Каховська керуюча компанія» теж поетапно заповнює внутрішньобудинникові мережі.
Об’єкти  соцкультпобуту  до роботи в осінньо-зимовий період готові повністю. Тут робиться особливий наголос на енергозбереженні: з цією метою ведеться посилена робота по заміні вікон у міських школах і дитсадках. На встановлення металопластикових вікон цього року, як ніколи, витрачено близько  мільйона гривень.
З 13 вересня облдержадміністрація запровадила щоденний моніторинг готовності до зими, тому це питання знаходиться під пильним контролем міської влади.
Готовність міста до нового опалювального сезону розглядалася на засіданні колегії
облдержадміністрація минулого тижня.
Голова облдержадміністрації М.Костяк зробив наголос на тому, що підготовка до зими – турбота не лише керівництва комунальних служб, міськвиконкомів чи райдержадміністрацій, а й кожного жителя міста чи села. При цьому особлива увага  повинна приділятися самотнім літнім людям, котрі не в змозі подбати самі про себе. Адже за прогнозами синоптиків, очікується найлютіша у сторіччі зима…
Ще одне невідкладне завдання: розробити маршрут руху спецтехніки у складних метеорологічних умовах. Комунальне транспортне господарство вже має у своєму розпорядженні техніку для прибирання снігу. Тепер залишається узгодити дії аварійних бригад.
І знову постала одна й та сама проблема: розрахунки населення за надані житлово-комунальні послуги, погашення заборгованості, яка в окремих громадян налічує понад 10 тисяч гривень. Адже від рівня оплати послуг залежить їх кількість і якість, а відтак – і комфорт та благополуччя каховчан.
На останній нараді з керівниками комунальних транспортних служб та підприємств міста намічено й першочергові завдання на наступний рік: визначити обсяги ремонту внутрішньоквартальних доріг, пошкоджених в ході ремонтних робіт на інженерних комунікаціях; забезпечити всі – 100-відсотково – під’їзди багатоквартирних будинків освітленням; здійснити капітальний ремонт ліфтів і повну їх диспетчеризацію.
Також протягом найближчих тижнів Каховська філія ВАТ «Херсонгаз» і КП «Каховська керуюча компанія»  повинні знайти вирішення останньої проблеми з газопостачання, а саме: закільцювання газової мережі на житломасиві Свєтлово (кварталу між вулицями Першотравнева, Ентузіастів, Будівельників).
Радислав ВИНОГРАДОВ, начальник відділу міського господарства.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest