Наша любов тобі, рідне місто!

мыстоПохмуре осіннє небо аж ніяк не зіпсувало урочистості з нагоди 222-річчя Каховки, бо відбувалися вони у відремонтованому міському Палаці культури «Меліоратор», що додало святкових барв і настрою.

У фойє розгорнулася виставка робіт народної майстрині, керівника клубу «Чарівна ниточка» Ірини Крутько, та фотовернісаж, де знайшла відображення історія міста.
Гостей і учасників свята вітав духовий оркестр учнів Каховської школи мистецтв під керівництвом Сергія Смірнова.
У наповненому вщерть залі не було вільних місць: каховчани із задоволенням йшли на особливе свято – День народження рідного міста. А розпочалося воно з барвистої (від розмаїття національних костюмів) хореографічної композиції у виконанні ансамблю танцю «Надія» (на фото вгорі).
Солісти Ольга Гавриленко і Юрій Іванов (автор музики на вірші Тетяни Сєрової) «Піснею про Каховку» проголосили здравницю місту-імениннику, а танцюристки внесли до глядацької зали чотири пишні короваї, котрими пригощали гостей.
У вітальній промові міського голови Олександра Карасевича – слова вдячності трудовим колективам, чиїми стараннями Каховка є знаною у всьому світі. Окрема подяка – громадським організаціям, і в першу чергу – «Діловій Каховці», котра взяла на себе обов’язки головного спонсора свята (з міського бюджету не витрачено ні копійки).
Духовної радості, миру, добра і многая благая літа, стійкості перед лицем випробувань побажав городянам – від себе особисто і від імені владики Філарета – протоієрей Свято-Покровського храму отець Миколай. Як корінний каховчанин привітав земляків зі святом голова райдержадміністрації Володимир Сторчак, передав поздоровлення від голови облдержадміністрації Миколи Костяка і добрим словом згадав керівників, котрі зробили вагомий внесок у розвиток міста: Володимира Махлая, Геннадія Мусієнка, Олександра Дідика, Пилипа Перетрухіна, Георгія Ковтуна, Миколу Боню, Анатолія Ільїна. А ще вручив міському голові сертифікат на право власності, подарувавши Каховці паркові лави.
А ось на сцені – почесні громадяни міста В.Махлай і М.Боня. В їхніх словах – непідробна гордість за трудові (зокрема, у меліоративному будівництві) і культурні здобутки каховчан, за місто, котре зажило слави кузні кадрів у різних галузях народного господарства.
– Пишаюсь, що я – каховчанин, – ці слова разом з вітаннями від народного депутата України Михайла Опанащенка переказав його помічник Павло Малишенко.
А який день народження без подарунків? Я.Микитин і А.Корсун від імені громадської організації «Ділова Каховка» подарували місту сертифікати на саджанці троянд, ремонт покрівлі дитячої поліклініки, придбання спецінвентаря для ДЮСШ і аудіотехніки для Центру дитячої творчості. А ще – призи учасникам святкової концертної програми Центру дитячої творчості та спортивно-ігрового шоу, що мало відбутися (і відбулося) наступного дня. Творчі подарунки підготували скрипаль Юрій Іванов, студія бального танцю «Престиж», ансамбль танцю «Радість», солісти Сергій Гурьянов, Анна Богінська і Даниїл Шимон, дует «Лада» (Ірина Губіна й Наталя Суслова). Їхні мистецькі вітання були присвячені кращим представникам громади міста, котрі зробили помітний внесок у його розвиток (про них розповідалося в останньому випуску «Каховської зорі», приуроченому до Дня міста): кожен з номінантів отримав символічну жар-птицю і диплом.
А наостанок громадська організація «Молоді Регіони» презентувала проект «Безплатна точка доступу» й подарувала працівникам МПК «Меліоратор» і жителям прилеглих будинків безкоштовний доступ до безпровідного (WI-FI) Інтернету.
На піднесеній, оптимістичній ноті пройшла концертно-урочиста програма, вибухнувши у фіналі запальним «Гопаком» і піснею О.Гавриленко «Це край, де я родилась і живу». І повняться особливим змістом віршовані рядки:
Квітуй і розростайся, рідне місто!
Хай скаже кожен із дітей твоїх:
«Ти знаєш, я люблю тебе, Каховко,
Бо ж ти, найкраще місто на землі!».

(Продовження. Початок на 1-й стор.)
У суботній день на центральних вулицях розгорнулися цікаві виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, дитячого малюнка та ретро-фотографій – останні  вже традиційно дарує рідному місту фото-студія «ЧіЗ» за підтримки міської організації Партії Регіонів.
Свято для наймолодших, підготовлене й проведене Центром дитячої творчості, прикрашали танцями  незмінні «Веселушки», солісти міських навчальних закладів –  піснями, вихованці образотворчого гуртка ділилися зі всіма бажаючими майстерністю боді-арт. На радість каховській малечі курсували українська бричка й добрий паровозик «Чух-Чух». Родзинкою святкування став конкурс дитячих візочків, організований МГО «ДіЛО» за спонсорської підтримки кількох батьків учнів Каховської гімназії. І знову мами, татусі й бабусі проявили свої таланти  костюмерів і декораторів. Всі візочки та їхні маленькі пасажири були надзвичайно привабливі й отримали подарунки, а переможницею одностайно визнана маленька Русалочка-Софійка, чиїм казковим «морським» візочком керував Нептун-тато.
Каховський історичний музей теж підготував сюрпризи для земляків. Крім традиційного Дня відкритих дверей у музеї, прямісінько на вулиці розмістилася виставка ретро-інтер’єрів та дефіле моделей у ретро-костюмах.
Вихованці Каховської дитячо-юнацької спортивної школи влаштували захоплюючі вуличні змагання з численних видів спорту; дивували силою юні гирьовики з любительського об’єднання фізичного розвитку «Богатир» та приваблювали своїм шоу майбутні майстри каратеномічі з клубу «Рубікон». У цей же час в приміщенні ДЮСШ проходив відкритий турнір з дзюдо, учасниками якого, крім каховчан, стали команди з Херсона та Снігурівки, що на Миколаївщині. А члени обласної федерації капоейра порадували гостей своїм видовищним показовим виступом.
Того дня юним спортсменам та учасникам концерту на площі перед РБК ім. Фрунзе вручали подарунки. Міський голова О.Карасевич – солодощі, а представник ГО «Ділова Каховщина» О.Вінник – музичну апаратуру, спортивне обладнання гурткам і секціям та планшети – переможцям всеукраїнських змагань.
Уже у вечірніх сутінках під час концерту від каховських солістів на площі Трудової слави пролунали слова поздоровлення землякам від народного депутата України М.Опанащенка, який також вручив нагороди активістам громадського життя міста – колишньому директору Каховської ЗОШ №1 Т.Дроздовській, директору Каховського історичного музею С.Сидьолкіній, медпрацівнику ДНЗ «Іскорка» О.Піскун, педагогу гімназії С.Зібіньовій та школяркам К.Чураковій, Є.Дороган і В.Євтушенко. Теплі слова поздоровлень міського голови підкріпили нічні файєр-шоу від Новокаховського театру вогню «Fire incite» та феєрверк, а закінчилося свято запальною молодіжною дискотекою.

В рамках святкування Дня міста наступного дня в шаховому клубі міського Палацу культури «Меліоратор» відбувся завершальний етап традиційного відкритого турніру з шахів пам’яті заслуженого тренера України В.Войнаревича. Він проходив при великій фінансовій і організаційній підтримці народного депутата України від Комуністичної партії України Ольги Михайленко, яка особисто взяла участь в урочистій церемонії нагородження переможців і призерів.
(Докладніше – у наступному номері).

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest