Херсонщина – територія здоров’я

VІІ Міжнародний інвестиційний форум «Таврійські горизонти: екологічні інвестиції, співпраця,  економічний розвиток» проходив 27 та 28 вересня  у м.Нова Каховка.

В рамках VII Міжнародного інвестиційного форуму  голова обласної державної адміністрації Микола Костяк разом із головою обласної ради Віктором Пелихом урочисто відкрили виставку «Таврійський ярмарок – 2013».
«На сьогоднішньому «Таврійському ярмарку» ми хотіли показати не тільки нашим товаровиробникам, а й тим інвесторам, які прибули вчора на Форум, яка продукція вирощується на теренах нашої області», – зазначив Микола Костяк під час урочистого відкриття ярмарку та додав, що саме вирощування екологічно чистої продукції презентує Херсонщину як територію здоров’я.
На цьогорічному ярмарку свою продукцію представили ВАТ «КЕМЗ», ЗАТ «Чумак», фермерські господарства «Труд» і «Зоря Каховщини», ДП «Югагрофорс», Любимівський сирзавод, ТОВ «Фрідом Фарм Бекон», Каховський лісгоспзаг, ПП «Каховські ковбаси», ДП ДГ «Асканійське» і «Каховське», СТОВ «Сатурн і Ко».

У перший день було обговорено досвід впровадження інноваційних проектів, презентовано кластерну модель проекту «Херсонщина – територія здоров’я».
В роботі форуму взяли участь понад 320 осіб. Серед них – зарубіжні гості з Росії, Румунії, Словацької Республіки, Киргизії, Польщі, Австрії, Литви, Грузії, Туреччини, Кенії, Чеської Респубілки та Білорусі.
По закінченні презентацій інвестиційних проектів голова обласної державної адміністрації Микола Костяк підписав 4 меморандуми (на фото вгорі) для налагодження вигідного інвестиційного співробітництва області із ЗАТ «Арві» (Литовська Республіка); з групою компаній «Agrofusion» щодо реалізації Проекту з будівництва заводу по переробці томатної пасти;  Міністерством молоді та спорту України з реалізації проекту «Будівництво олімпійського центру з підготовки спортсменів з водних видів спорту на р.Конка»; у сфері впровадження інвестиційного проекту «Організація спільного українсько-німецького виробництва вітчизняних зернозбиральних комбайнів типу CLAAS «TUCANO-440» та «Скіф» на базі ТОВ НВП «Херсонський машинобудівний завод». Також підписано Угоду про співробітництво між Херсонською обласною державною адміністрацією та Українським союзом промисловців і підприємців про розвиток переробної галузі.

Дякуємо за відгук!