Нарада сільгоспвиробників району

11-го березня  в ТОВ «Геліос-1» відбулася робоча нарада сільгоспвиробників  Каховського району, на яку  були запрошені голова районної ради  М.Крупін, тимчасово виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В.Балабанов, начальник управління  Головного Каховського магістрального каналу  Ю.Ващенко та начальник Каховського міжрайонного управління водного господарства О.Бруштеля.
Першим  питанням порядку денного нарада розглянула  тривожний стан підготовки в районі до початку  поливного сезону та участь в цьому процесі сільгоспвиробників Каховщини. В обговоренні виступили Ю.Ващенко, О.Бруштеля, керівник «Геліос-1» Ю.Горстка, Герой України, директор ДП ДГ «Асканійське» В.Найдьонова, а загалом 13 аграріїв.
Було вирішено рекомендувати всім без винятку  водокористувачам узгодити з управлінням ГКМК та КМУВГ обсяги надання їм фінансової або матеріальної допомоги в ремонті насосних станцій та розподільчих  каналів. За основу такої допомоги має бути покладений принцип пропорційності, відповідний обсягам постачання поливної  води на 2014 рік.
Учасники зібрання звернулися особисто до голови облдержадміністрації Ю.Одарченка з проханням посприяти  у якомога швидшому  розблокуванні роботи Держказначейства в частині проведення   платежів за  електроносії та матеріали для УГКМК та міжрайводгоспу.  Нарада звернулася  до Міністерства аграрної політики та продовольства України з пропозицією  змінити управлінню ГКМК категорію споживача електроенергії.
Сільгоспвиробники Каховщини  також розглянули  питання щодо майбутнього призначення голови районної державної адміністрації. В обговоренні  виступили  депутат обласної ради Ю.Горстка, Герой України В.Найдьонова,  депутат райради, директор ДП ДГ «Каховське»Е.Репілевський, а  загалом 18 агровиробників.
Переважною більшістю  голосів учасники наради  вирішили просити голову  облдержадміністрації Ю.Одарченка подати  на призначення головою Каховської РДА  кандидатуру  Кириченка Леоніда Петровича – голову фермерського господарства «Зоря Каховщини» та голову асоціації фермерів Каховського району.

Дякуємо за відгук!