Відповідаємо на виклики доби!

17 березня тимчасово виконуючий обов’язки голови райдержадміністрації В.Балабанов провів робочу нараду з виробничо-керівним активом Каховки та району, аби конкретизувати нагальні завдання, що випливають із тривожного стану справ навколо Автономної Республіки Крим.
В цьому зібранні також взяли участь голова районної ради М.Крупін та тимчасово виконуючий обов’язки Каховського міського голови П.Пуляєв.
Про хід весняно-польових робіт на Каховщині присутнім доповіла виконуюча обов’язки начальника управління агропромислового розвитку райдержадміністрації, головний агроном УАПР Р.Власенко. Вона підкреслила, що землероби Каховщини в ці дні працюють організовано, згідно з робочими планами.
Начальник управління Головного Каховського магістрального каналу Ю.Ващенко і начальник Каховського міжрайонного управління водного господарства О.Бруштеля поінформували присутніх про проблеми з підготовкою насосних станцій та розподільчих каналів до поливного сезону.
Начальник фінансового управління РДА Н.Татунова наголосила у своєму виступі на необхідності активніше працювати виконкомам сільських та селищної рад над наповненням місцевих бюджетів.
Начальник управління Пенсійного фонду України в м.Каховка та Каховському районі Н.Палига підкреслила в своїй інформації, що проблем із фінансуванням немає.
Голова райради М.Крупін запевнив присутніх, що керівництво Каховщини, сільських та селищної територіальних громад роблять все можливе, аби населення було забезпечено всім необхідним для нормального життя.
Військовий комісар Каховського об’єднаного міського військового комісаріату підполковник І.Велікорецький інформував зібрання про заходи, що їх нині вживають військові, а саме: проведення контрольного оповіщення чоловіків, які знаходяться на обліку у військкоматі, з метою перевірки готовності їхнього прибуття на збірні пункти по першій команді; а також звірку техніки, яка за необхідністю йтиме на доукомплектування військових частин і установ.
Начальник Каховського РВ УДСНС України в Херсонській області І.Берещенко повідомив, що служба працює в штатному режимі зі своїми сезонними особливостями: знову деякі господарі починають спалювати сміття, створюючи справжню димову завісу. Крім пожежонебезпечності, погіршання екології, у сучасних умовах це ще й сприяє дестабілізації і без того напруженої ситуації.
Серед першочергових завдань В.Балабанов звернув особливу увагу на чітке водозабезпечення, надійне електропостачання, безперебійну роботу пасажирського транспорту, закладів торгівлі, здійснення додаткових заходів щодо зміцнення громадського порядку і цілодобового патрулювання групами громадських формувань в селах, на головних шляхах, у багатолюдних місцях… Під суворий облік треба поставити всі транспортні засоби, машини і механізми, але мова про вилучення їх із виробничого процесу не йде.
Вся інформація, що стосується безпеки населення Каховки та району, мусить оперативно надходити до райдержадміністрації та міськвиконкому. Організованість, зваженість дій, мудра поміркованість і готовність діяти у потрібний момент рішуче та оперативно – ось що мусять в ці непрості дні взяти на озброєння жителі Каховки та району.
У понеділок відбулася щотижнева селекторна нарада, на якій очільником області Ю.Одарченком було озвучено, що Херсонщина фактично стала прикордонною територією;  він закликав мешканців області не панікувати, адже держава робить усе можливе, аби бойові дії не розпочалися. Говорилося і про розташування військ, про їхню готовність у разі необхідності реагувати на можливу агресію; про влаштування умов для прийому біженців з Криму: двох наметових таборів на блок-постах в Чонгарі, пунктів прийому на залізничних станціях Херсон і Новоолексіївка та таборів для проживання у Генічеському і Скадовському районах.
Ю.Одарченко закликав керівництво міст і районів заохочувати громадян до вступу в добровільні народні дружини, чия діяльність у співпраці з місцевою владою та міліцією регулюється Законом України.
Він заспокоїв аграріїв, що працюють на поливних землях: вода буде подаватися, як і в попередні роки, і таким чином посівні кампанії мають відбуватися в плановому режимі. Щодо кадрових призначень губернатор наголосив, що очільниками районних адміністрацій призначатиме людей, «не дивлячись на партійні квитки, а лише на їхню професійність і спроможність працювати на користь району».
Керівник обласного військкомату С.Кока наголосив, що за прийнятим напередодні Законом Верховної Ради України вся Херсонщина має активно долучитися до часткової мобілізації.
Про стан справ у місті присутніх інформував П.Пуляєв. Він повідомив, що ситуація в Каховці цілком керована, всі структури працюють у звичному режимі. Навпаки, на фоні політичної нестабільності й загрози агресії з боку Росії прослідковується більша злагодженість у діяльності всіх комунальних служб.
Як приклад, Павло Миколайович навів випадок, що трапився  у неділю, коли через надмірний порив вітру упало дерево на п’ятиповерхівку, що на вул. Жовтнева, 3. І службовці МНС, і працівники ККК та КТП прибули на місце події дуже швидко, протягом півгодини дерево було вже прибрано.
На посиленні патріотичної роботи серед каховчан в умовах «тихої» (а іноді й зовсім не тихої) війни наполягала Г.Захарченко, голова об’єднаних ідеєю захисту батьківщини місцевих громадських організацій. Також вона закликала чоловіків вступати в лави громадської організації «Порядок», де зараз налічується лише 30 юнаків-активістів, що  постійно знаходяться на чергуваннях. З метою зміцнення рядів самооборони вона запропонувала телефонувати координатору громадського об’єднання «Майдан» Юрію Біліченку за номером 067 568 1010. А керівники міста й району надали номери чергових служб райдержадміністрації та міськвиконкому, за якими можна телефонувати з питаннями та пропозиціями: 4-10-61 та 1505.
* * *
Одразу після розширеного міськрайонного засідання П.Пуляєв провів нараду з керівниками комунальних служб міста і господарчих відділів міськвиконкому. Він іще раз наголосив на необхідності максимальної дисципліни, особливо, в роботі диспетчерів; підсилених чергуваннях і охороні важливих об’єктів енерго- та водозабезпечення міста.

Дякуємо за відгук!