Рубрики | Офіційно

Засідання колегії райдержадміністрації

03 Апрель 2014, admin

Як ми вже повідомляли, 26 березня відбулося розширене засідання колегії райдержадміністрації, яке провів тимчасово виконуючий обов’язки голови РДА Віктор Балабанов за участю голови районної ради Миколи Крупіна.

Начальник відділу економічного розвитку та торгівлі райдержадміністрації С.Єремейчук доповів присутнім про виконання програми економічного, соціального та культурного розвитку Каховського району за 2013 рік.
Він зазначив, що в минулому році господарствами усіх форм власності зібрано врожай зернових культур у 119,3 тис.т на площі 32,7 тис.га при врожайності 36,5 ц/га, виконання показників програми забезпечено на 109,1%; озима пшениця скошена на площі 12,1 тис.га, валовий збір склав 38,9 тис.т при врожайності 32,2 ц/га, озимий ячмінь — з площі 1,3 тис.га, намолочено 4,1 тис.т, врожайність склала 31,0 ц/га; ярий ячмінь скошений з площі 12,85 тис.га, намолочено зерна 31,6 тис.т при врожайності 24,6 ц/га; кукурудзу на зерно скошено на площі 4,5 тис.га, намолочено 41,1 тис.т, врожайність становила 90,3 ц/га; зернобобові скошено на площі 935 га, намолочено 1,1 тис.т при врожайності 12,1 ц/га; яра пшениця скошена на площі 93,4 га, намолочено 299 т при врожайності 32,0 ц/га.
Олійні культури в структурі посівних площ займали 52,6 тис.га, з них соняшник був посіяний на площі 17,4 тис.га, отримано його 29,4 тис.т, врожайність склала 16,9 ц/га. Сої з площі 28,4 тис.га намолочено 104,2 тис.т при врожайності 36,9 ц/га. Ріпаку з площі 2,1 тис.га намолочено 5,8 тис.т при врожайності 28,3 ц/га.
Картоплі з площі 2,5 тис.га отримано 28,2 тис.т, врожайність склала 113,7 ц/га. Овочеві культури вирощувалися на площі 6,6 тис.га, зібрано 240,0 тис.т, врожайність склала 363,4 ц/га. Плодово-ягідних культур отримано 7,2 тис.тонни.
Показники галузі «Тваринництво» теж забезпечили виконання програми: по реалізації худоби та птиці (в живій вазі) — на 101,1%; по виробництву молока — на 100,0%; по виробництву яєць — на 103,3%; по виробництву вовни — на 100,4%.
Обсяг реалізованих послуг (у ринкових цінах, включаючи ПДВ) за 2013 рік склав 5989,4 тис.грн. (в т.ч. реалізованих населенню — 360,3 тис.грн.), темп росту до попереднього року – 119,1% (реалізованих населенню – 46,2%). Абсолютний приріст обсягу реалізованих послуг на одну особу до відповідного періоду попереднього року складає 26,6 грн.
Станом на 1.01.2014р. в районі відсутня заборгованість із виплати заробітної плати по статистичному колу підприємств.
За січень-грудень 2013 року до загального фонду місцевих бюджетів Каховського району надійшло 32,9 млн. грн. власних та закріплених доходів (109,6% до затвердженого плану на рік). Понад план отримано 2,9 млн.грн. У порівнянні з минулим роком надходження до загального фонду місцевих бюджетів району зросли на 3,8 млн.грн., або на 13,2%.
До обсягу доходів, які враховуються при визначенні обсягів міжбюджетних трансфертів, надійшло 22,1 млн.грн., що на 980,1 тис.грн. (на 4,6%) більше річного планового показника, доведеного Міністерством фінансів.
Рівень оплати населенням житлово-комунальних послуг (без врахування електроенергії) станом на 1 січня 2014 року становить 101,0% (нарахування — 12279 тис.грн., оплата – 12 397 тис.грн.).
Заборгованість населення з оплати житлово-комунальних послуг (без врахування електроенергії) станом на 1 січня 2014 року складає 463 тис.грн. (100,5% до заборгованості на початок року).
Протягом січня-грудня 2013 року забезпечено виконання планових призначень на відповідний період за захищеними статтями видатків та безперебійна робота закладів освіти, охорони здоров’я, культури.
По галузі «Освіта» робота проводилась в напрямку реформування, впровадження нових організаційних засад, форм і методів діяльності навчальних закладів.
У звітному періоді забезпечено стовідсоткову оплату за спожиті енергоносії, заборгованість на 1 січня 2014 року відсутня.
В галузі «Охорона здоров’я» протягом звітного періоду були використані кошти із загального фонду місцевих бюджетів у обсязі 39,0 млн.грн., що становить 97,7% до запланованих показників на рік (39,9 млн.грн.).
Обсяг здійснених видатків загального фонду на утримання установ культури, проведення заходів та виконання затверджених районних програм, які діють в галузі, склав 5,3 млн.грн., що становить 91,5% від запланованого обсягу, у т.ч.: районний бюджет – 3,1 млн.грн.(57,9% від загального обсягу видатків на галузь), бюджети сільських рад – 2,0 млн.грн. (37,8% видатків на галузь), бюджет Любимівської селищної ради – 231,0 тис.грн. (4,3% видатків на галузь).
Колегія прийняла до відома поданий звіт і рекомендувала управлінню агропромислового розвитку РДА, районній робочій групі по реалізації оплати праці і зайнятості населення, районному фінансовому управлінню, сільським та селищній радам району тримати на постійному контролі безумовне виконання програми соціально-економічного розвитку Каховщини і в разі необхідності оперативно вживати необхідних організаційно-практичних заходів.
Про роботу виконкому Семенівської сільської ради з виконання делегованих повноважень органів виконавчої влади згідно із Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» учасникам засідання розповіла керівник апарату райдержадміністрації Т.Васильєва.
Дохідна частина бюджету Семенівської сільради з власних та закріплених доходів на 2013 рік була затверджена в сумі 352,9 тис.грн. В результаті перевиконання планових показників бюджету планові призначення збільшені на 50,3 тис.грн., фактично надійшло 417,9 тис.грн., або 103,7 відсотка.
Планові показники по доходах, що враховуються при визначенні міжбюджетних трансфертів на 2013 рік – 166,0 тис.грн., фактично надійшло 228,4 тис.грн., відсоток виконання плану — 137,6.
У порівнянні з відповідним періодом минулого року спостерігається динаміка збільшення надходжень сільського бюджету в цілому.  Видатки з сільського бюджету за 2013 рік були проведені на 100 %, з яких 99,7% були спрямовані на захищені статті бюджету. Видатки на утримання апарату управління, дошкільного закладу освіти, сільського будинку культури були виділені на 100 %, на благоустрій села — на 54,4 % річних призначень з урахуванням внесених змін.
Виконком сільської ради проводить роботу по виконанню статті 30 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні” в частині виконання делегованих повноважень в галузі житлово-комунального господарства, торговельного обслуговування.
З 2002 року для надання житлово-комунальних послуг населенню діє сільське комунальне підприємство (СКП). Ліцензія на водопостачання тут — до 2018 року, основні засоби, необоротні матеріали, активи та інші матеріали обліковуються на балансі Семенівського СКП.
Підприємство обслуговує 9 км зовнішнього водопроводу, з яких 3 км в аварійному стані, 4 водонапірні башти Рожновського (з них 3 робочих), 3 артезіанські свердловини, які обладнані пристроями обліку води. Послуги з водопостачання надаються 355 абонентам, в жодного з них не встановлені лічильники. Водопостачання села триває лише 3 години на добу, тариф складає 5,13 грн. за кубометр води.
В частині виконання повноважень у галузі будівництва слід зазначити, що виконкомом сільської ради проведена інвентаризація житлових будинків. Питання щодо виділення коштів на виготовлення містобудівної документації села Семенівка буде розглядатись на сесії сільської ради за наявності вільних залишків коштів. Повільно ведеться робота з виявлення самовільних споруд і вжиття заходів щодо узаконення даних об’єктів.
Торгівельна мережа сільської ради налічує 7 об’єктів роздрібної торгівлі.
Населення сільської ради забезпечено хлібом і хлібобулочними виробами та іншими продовольчими товарами першої необхідності.
Однак на території сільської ради відсутні заклади побутового обслуговування.
Медичне обслуговування мешканців сільської ради здійснює амбулаторія загальної практики сімейної медицини. В штаті амбулаторії вакантними залишаються ставки лікаря-завідувача амбулаторії та лікаря-стоматолога.
В приміщенні медичного закладу наявна водяна система опалення, однак спосіб опалення – пічний через несправність котла. Крім того, в приміщенні амбулаторії відсутня проточна вода.
На території Семенівської сільської ради функціонує дошкільний навчальний заклад (дитячий садок) та навчально-виховний комплекс — загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів, позашкільний навчальний заклад. Приміщення садка відповідає державним санітарним правилам і нормам утримання дітей дошкільного віку. Однак потребують заміни дитячі меблі, поповнення м’якого інвентаря. Крім того, у будівлі дитячого садка існує потреба заміни 4 вікон та вхідних дверей на металопластикові конструкції.
В загальноосвітньому навчальному закладі трудиться 21 педагогічний працівник, навчається 105 дітей, наявні 2 комп’ютерні класи, підключені до мережі Інтернет на 17 робочих місць, та працює 1 мультимедійний центр.
За рахунок районного бюджету у школі організовано харчування дітей окремих категорій: 3 дітей, позбавлених батьківського піклування; 38 учнів 1-4 класів. Окрім того, 24 дитини забезпечені гарячими обідами за рахунок батьків. Всього харчується 65 дітей, що становить 62% від загальної кількості учнів.
Виконкомом сільської ради проводиться належна робота щодо запобігання бездоглядності, злочинності серед неповнолітніх.
Мережа закладів культури сільської ради представлена будинком культури та бібліотекою.
На території сільської ради знаходиться 2 пам’ятки історії: братська могила воїнів Радянської армії та пам’ятник на честь загиблих воїнів-односельчан, на які оформлена відповідна документація.
Статтею 34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на виконкоми сільських рад покладено повноваження щодо забезпечення соціальної підтримки та соціальних гарантій для населення сільської територіальної громади.
На території сільської ради 10 осіб з числа одиноких громадян похилого віку отримують соціальні послуги територіального центру (обслуговує один соцробітник). Однак на соціальний захист населення та заходи з оздоровлення і відпочинку дітей кошти в бюджеті не передбачені.
Робота зі зверненнями громадян у Семенівській сільській раді відповідає вимогам діючого законодавства. Протягом 2014 року особисто до сільського голови звернулося 3 громадян. Переважна більшість звернень стосується питань соціального захисту, забезпечення дотримання законності та охорони правопорядку.
Справи в сільській раді заведені згідно з розробленою на 2014 рік номенклатурою, яка погоджена з архівним сектором районної державної адміністрації. Документи сільської ради упорядковані по 2008 рік, затверджені на ЕПК держархіву області.
У виконкомі робота з питань діловодства та здійснення контролю носить системний характер і відповідає вимогам інструкції з діловодства та постановам, що регламентують здійснення контрольної діяльності.
Колегія визнала роботу виконкому Семенівської сільської ради з означених питань задовільною і рекомендувала згаданому органу місцевого самоврядування на чолі із сільським головою Ю.Квасовим звернути особливу увагу на аналіз надходжень до місцевого бюджету, своєчасність розрахунків по сплаті зарплатні та за спожиті енергоносії, на ліквідацію самовільних забудов або їх узаконення, організацію оздоровлення дітей влітку поточного року шляхом залучення коштів батьків, спонсорів та страхувальних фондів тощо. Сільському голові також рекомендовано розглянути підсумки відповідної перевірки на засіданні виконкому, аби якомога швидше усунути наявні недоліки в роботі.
Учасники розширеного засідання колегії РДА розглянули питання «Про внесення змін до показників районного бюджету на 2014 рік». Як підкреслила начальник районного фінансового управління Н.Татунова, ці зміни умотивовані прийняттям Кабінетом Міністрів України постанови від 1 березня 2014 року «Про економію державних коштів та недопущення втрат бюджету» і ряду подібних розпорядчих документів.
Колегія в цілому схвалила поданий проект змін до райбюджету-2014, але рекомендувала фінансовому управлінню разом з іншими відділами та управліннями райдержадміністрації доопрацювати цей документ для подальшого його розгляду і остаточного затвердження на сесії районної ради.
В протокольному режимі колегія прийняла рішення «Про підготовку до проведення районної кампанії оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2014 року». Заплановано забезпечити послугами оздоровлення та відпочинку не менше 80 відсотків дітей шкільного віку, в тому числі дітей пільгових категорій: дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування – 100 відсотково, дітей-інвалідів – не менше 45%, дітей з багатодітних і малозабезпечених сімей – не менше 75%, талановитих та обдарованих дітей – не менше 12% від загальної кількості оздоровлених школярів.
Протокольно також було прийнято до відома звіт про виконання програми комплексного розвитку та підвищення конкурентоспроможності економіки Каховського району на 2013-2015 роки та виконання програми малого підприємництва в районі на 2012-2015 роки за підсумками 2013 року. У програмі комплексного розвитку є певні зміни, які теж винесені на розгляд сесії районної ради.
На завершення засідання начальник Каховського районного управління державної санітарної та епідеміологічної служби Г.Шелест поінформувала присутніх про стан реалізації державної політики у сфері санітарного та епідеміологічного благополуччя населення і відповідну ситуацію на території району.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в Одноклассники
Комментарии:

Ваш отзыв

Календар статей

Июль 2014
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
« Июн    
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31