Є в Тавричанці свій Портос

В селі Тавричанка поруч із тваринницьким комплексом ДП ДГ «Асканійське» нещодавно вступила в дію сучасна  конюшня. Та на постійне місце проживання тут «прописалися» не звичайні коняки-трудяги, яких все  активніше останнім часом використовують у господарстві каховські селяни, а коні української скакової породи.
Поки що їх в стайні лише троє: красень-жеребець на прізвисько  Портос і дві кобили Гроза та Хонда, які  незабаром мають поповнити «табун» державного дослідного господарства породистими конячками.
-Після того, як тавричанські конюхи отримають спеціальну підготовку в Херсонському конеклубі, – розповідає заступник директора ДП ДГ «Асканійське» Віктор Найдьонов, – при нашій поки що невеличкій конефермі працюватиме  школа верхової їзди. Керівництво дослідного господарства прагне  прищепити місцевим хлопцям і дівчаткам, тобто завтрашній нашій трудовій та громадянській зміні, справжні, а не штучні людські цінності: любов до матінки-природи, до тварин, усвідомлення того, що ми відповідальні перед Всевишнім за збереження і розквіт рідної землі.
Зараз поблизу  стайні на площі у 3 гектари тривають роботи  з належного облаштування конеспортивного манежу. Слід сказати, що кількість  бажаючих  займатися верховою їздою як серед молоді, так і серед дорослих мешканців Тавричанки перевершила всі найсміливіші очікування.
До слова, заняття у Тавричанській школі верхової їзди для всіх  місцевих жителів будуть  безкоштовними, а відповідна плата для  гостей – цілком доступною.
Валерій  РУДЕНКО.

Дякуємо за відгук!