під головуванням секретаря міськради О.Гончарова минулого четверга розглянули матеріали до 57-ї сесії Каховської міськради.

  • З 28-ми проектів рішень дуже багато присвячені внесенню змін до попередніх рішень сесій у зв’язку з корегуванням державного бюджету 2014 року Верховною Радою. Незважаючи на політику суцільної економії та урізання фінансування різноманітних програм, все ж таки відкорегований міський бюджет в цілому отримає на 419 тис. грн. більше, ніж прийнятий на початку року (здебільшого за рахунок дотацій вирівнювання та субвенцій на надання пільг і житлових субсидій населенню – з державного бюджету).

*Дізнавшись про очікувану субвенцію з держбюджету на ремонт та утримання доріг, депутати висловили бажання перед тим отримати перелік вулиць, які цього року підлягатимуть ремонту. Підготувати їх перелік до сесії О.Гончаров доручив начальнику відділу міського господарства М.Шимоліну.
*Знову ламалися списи щодо питання про реорганізацію територіального центру соціального обслуговування пенсіонерів і одиноких непрацездатних громадян – а саме, змін у його штатному розписі. Депутат П.Філіпчук доповів про відвідання центру разом із головою комісії Л.Остроумовою та заступником міського голови В.Чернявським. Але питання, підняте ще перед попередньою сесією, для більшості присутніх так і не стало яснішим, тому депутат П.Добров запропонував залишити контроль за реорганізацією терцентра за О.Гончаровим (який є головним куратором питання впровадження соціального захисту населення в Каховці) та тими міськими й обласними бюджетними установами, котрі до цього призвані державою.

  • По проекту рішення «Про структуру міської ради та її виконавчих органів» доповідала директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Г.Соколовська. Як відомо, близько двох років тому в рамках соціальних ініціатив президента В.Януковича за рахунок державного бюджету ввелися нові ставки соціальних працівників для всіх подібних центрів у країні. Відповідно тоді ж  в штаті міського центру СССДМ з’явилося 6 нових працівників. Тепер всі витрати з держбюджету на них скорочуються, і в центрі знову мають працювати лише три особи, включаючи директора та бухгалтера. Г.Соколовська просила депутатів залишити центру хоча б іще одну-дві ставки соцпрацівника, та секретар міськради нагадав, що ці посади раніше оплачувалися державою, а тепер можуть лягти тягарем на плечі громади міста.
  • Серед додаткових «різних» питань на розгляд депутатських комісій О.Гончаров виніс звернення міського автоперевізника стосовно необхідності нового підвищення вартості проїзду в міських автобусах. Як доповів голова правління ПАТ «АТП-16506» В.Литвиненко, враховуючи сьогоднішній стрімкий ріст ціни на дизпаливо (а в день засідання комісій вона сягнула 14,6 грн.), собівартість проїзду одного пасажира становить 3,6 грн. В місяць міські автобуси провозять 88-90 тис. платних пасажирів. Виходячи з цього, перевізник просить депутатський корпус підтримати рішення про підвищення вартості проїзду хоча б до 3 грн. Така ціна була названа перевізником як оптимальний компроміс, при тому, що автопарк поки що може зекономити невистачаючі 60 копійок до собівартості на оновленні, ремонті техніки та заходах з безпеки руху.

Також О.Гончаров зачитав звернення комісії районної ради з пропозицією міським депутатам висловити свою думку про доцільність продовження контракту з О.Віттіхом на посаді головного лікаря Каховської центральної районної лікарні. Враховуючи те, що на засіданні не був присутній жоден член відповідної міської комісії, було вирішено заслухати думки депутатів з цього приводу безпосередньо на 57-му засіданні сесії, яке відбувається сьогодні, 24 квітня.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники