1 травня за ініціативи члена міської ради з питань молодіжної політики Олександра Зікранця і відділу у справах молоді та спорту відбулась традиційна мотомандрівка молоді міста до Криму, присвячена Дню Перемоги (маршрут: м.Каховка — м.Красноперекопськ — с.Червоноармійське).
Її учасники (8 осіб) відвідали Турецький вал біля м.Армянськ, віддали шану каховчанину П.С.Бірюкову, який загинув у 1944 році при обороні Турецького валу та похований в м.Красноперекопськ в братській могилі, на яку було покладено квіти.
Відвідали каховчани і місце поховання земляка, уродженця смт.Любимівка, Героя Радянського Союзу Івана Зюзя, яке знаходиться в с.Червоноармійське. Учасники пробігу зустрілись з сільським головою В.Соценком, який розповів молоді про бої, що точилися у цій місцевості (біля озера Сиваш) в 1943-1944 роках під час визволення Криму від німецько-фашистських загарбників. Сільському голові були передані пам’ятні подарунки (книги з історії Каховки, сувеніри). Він також наголосив, що жителям села політична ситуація, що виникла весною цього року в Криму,  — дуже не подобається (більшість селян є українці і розмовляли деякі з них з каховчанами українською мовою). А ще вони проти війни і проти розбрату.
Каховчани підтримують бажання своїх співвітчизників жити в єдиній країні. Тож і попрощалися з надією про наступну зустріч.

Поділитися в соц. мережах

Опубликовать в LiveJournal
Опубликовать в Мой Мир
Опубликовать в Одноклассники