На Каховщині легалізовано більше 300 робочих місць

Прагнення приховати зароблене найманими працівниками рано чи пізно вийде із тіні.

За період з січня по травень поточного року Каховською ОДПІ проведено 17 заходів з легалізації найманої праці, в тому числі 12 у складі робочої групи, утвореної при Каховському виконкому, 3 у складі робочої групи при Каховській РДА, а також проведено 2 фактичні перевірки.

За результатами проведених заходів у складі робочих груп перевірено 152 суб’єкти господарювання, виявлено порушення у 32 СГД в частині неоформлення найманих працівників, виявлено 335 найманих працівників без належного оформлення. Порушників законодавства про працю запрошено на співбесіду до Каховської ОДПІ щодо роз’яснення податкового законодавства в частині своєчасної сплати та сплати в повному обсязі податку на доходи з фізичних осіб та єдиного соціального внеску з доходів найманих працівників. За результатами співбесіди до бюджету надійшло 44,9 тис. грн ПДФО.

«Як правило, – говорить перший заступник начальника Каховської ОДПІ Сергій Заруденець, – наймані працівники самі погоджуються на працевлаштування без офіційного оформлення. У результаті, – бюджет втрачає кошти у вигляді несплачених податків. Звертаючись до працедавців, закликаю їх своєчасно оформлювати найманих працівників, виплачувати та відображати у звітності реальну зарплату, бо ухилення від сплати податків тягне за собою фінансову, адміністративну та карну відповідальність».

Дякуємо за відгук!