Діти – захисникам Вітчизни

У четвер Каховська громадська організація «Громадянська відповідальність» разом із учнями Каховської ЗОШ №3 та гуртком «Цілющі сили природи» провели «Осінню ярмарку».

За мету поставили зібрати гроші на дві аптечки для військових, що беруть участь в АТО на сході нашої країни. Гаслом заходу став вислів: «Картопля – другий хліб». Кожен охочий міг скуштувати зрази, смажену соломку, пюре, пироги та пиріжки, вареники, вінегрет та олів’є. Загалом діти приготували більше сорока різних страв, основним інгредієнтом яких була картопля.

«Для нас це вже друга благочинна акція, – коментує вихователь групи подовженого дня ЗОШ №3 Лобур Тетяна Богданівна. – У жовтні наші діти разом із волонтерами ГО «Громадянська відповідальність» збирали кошти на термобілизну та шкарпетки для військових. Нині за мету поставили допомогти саме пораненим бійцям. Учасники – учні першого, другого та третього класів, тому готувати страви їм активно допомагали батьки. Діти пишаються тим, що допомагають військовим. Кажуть, що вірять у їхню перемогу».

Загальна сума, яку вдалося виручити на ярмарці, – 470 гривень. З них 180 витратили на аптечки, а на залишок купили дітям м’яч.

«Після ярмарки кожна дитина-учасник отримала жовто-блакитну стрічку і звання маленького волонтера. Бачили б ви їхні очі!.. Вони дуже пишаються тим, що роблять», – коментує координатор ГО «Громадянська відповідальність» Галина Петрівна Захарченко.

До речі, на День святого Миколая діти разом із волонтерами запланували солодку ярмарку. На вилучені кошти знову допомагатимуть бійцям.

Дякуємо за відгук!