Із засідання міськвиконкому

Тарифи на ритуальні послуги піднімуться
Зважаючи на те, що тарифи на ритуальні послуги в Каховці не піднімалися з 2008 року, а за цей час в три з половиною рази підвищилася вартість паливно-мастильних матеріалів й мінімальна зарплата зросла з 525 до 1218 грн., міськвиконком прийняв рішення про їхнє підвищення приблизно на 90%.

На часі – інвентаризація захисних споруд
У зв’язку з бойовими діями, що розгорнулися на території України, наразі дуже серйозно постало питання проведення технічної інвентаризації масових захисних споруд, які знаходяться в комунальній власності. Тому на 2015 рік розроблена міська програма такої інвентаризації. На сьогодні пройшло відповідну процедуру й отримало технічний паспорт лише сховище, що знаходиться на балансі відділу культури Каховської міськради.

Попри все, позашкільна освіта розвивається
Так зазначив у своїй інформації до членів виконкому начальник відділу освіти Каховської міськради М.Гончар. На сьогодні чотири міські позашкільні заклади відвідують 1620 юних каховчан. Збережена мережа гуртків, яких в місті 97. Протягом дії програми розвитку позашкільної освіти у 2011-2014 роках дещо покращилася матеріально-технічна база: за кошти міського бюджету придбане туристичне спорядження для центру дитячої творчості (на суму 50 тис. грн.), човни для секції академічного веслування в дитячо-юнацьку спортивну школу (теж на 50 тис.грн.); виконані поточні ремонти приміщень на 531 тис. грн. У межах нової програми на кілька наступних років спеціалістами відділу освіти складається план, за яким керівникам позашкілля пропонується модернізувати деякі гуртки або замінити непопулярні серед дітей на більш сучасні напрямки.

«За» і «проти» нового бюджету
Найбільше питань і дискусій у членів міськвиконкому викликала інформація заступника міського голови І.Орєхова та начальника фінуправління К.Гаврилюк, особливо – щодо перспектив поповнення міського бюджету за рахунок податків і зборів, переданих державою у розпорядження місцевій владі замість тих, що були «відкликані» на користь державного бюджету. Звичайно, побудова нової системи вимагає часу, серйозних розрахунків і, скоріше за все, не одного зламаного у дебатах списа.

Дякуємо за відгук!