Пульс життя міста

Засідання 71-ї сесії міськради минулого четверга розпочалося з деяким запізненням – чекали 19-го депутата, чия поява врешті-решт
дозволила відкрити засідання з мінімальною кількістю для кворуму.
Перед початком голосування по проектах рішень було запропоновано вислухати інформацію відповідальних осіб по дорученнях, даних на попередніх депутатських комісіях.

Як проходить повернення комунального майна з незаконної оренди підприємством «Меліоратор» доповіла начальник юридичного відділу міськради О.Іотова. Після цілої низки судових позовів, зволікань, касацій і призупинень, зрештою, суди всіх інстанцій визнали право каховської громади на повернення у свою власність торгівельних приміщень за адресою: просп. Ворошилова, 3, та стягнення суми невиплаченої протягом кількох років орендної плати за них підприємцем О.Форощуком. Але до цього часу залишається проблемою фактична бездіяльність виконавчої служби, яка обмежується лише наданням підприємцю-порушнику приписів, котрі він, як уже давно стало зрозуміло, аж ніяк не поспішає виконувати. Жодного разу у незаконно зайняті «Меліоратором» приміщення не була викликана міліція разом з представниками виконкому. Щоправда, 23 лютого виконавча служба звернулася до Каховського РВ УМВС із заявою про притягнення О.Форощука до відповідальності за невиконання рішень судів, передавши слідчим всі попередні матеріали.

У той же час О.Іотова зазначила, що начальник виконавчої служби О.Базіков повідомлений про незгоду міськвиконкому з такою пасивною позицією підпорядкованої йому служби, й у разі подальшого зволікання нею при виконанні своїх прямих обов’язків, юрвідділ від імені міськради має намір найближчим часом подати скаргу на виконавчу службу за її фактичну багатомісячну бездіяльність до Господарського суду. Паралельно юрвідділ проводить з цього приводу консультації з прокуратурою.

Міський голова О.Карасевич додав, що це лише перший етап. Далі, скоріше за все, в інтересах міської громади позов до суду подаватиме міжрайонна прокуратура – уже із вимогою стягнення з порушника плати у подвійному розмірі, як відшкодування збитків за кількарічний накопичений борг.

«Реконструкційні страждання» продовжуються
Начебто, й зима вже скінчилася, а оголошеного «закінчення до нового 2015 року» реконструкції систем опалення в Свєтлово так і не настало.
В офіційному звіті про хід робіт начальник відділу міського господарства М.Шимолін зазначив, що з виділених міськрадою 3,5 млн. грн. на Програму встановлення автономного опалення в квартирах свєтловчан пільгових категорій у 2014р. було освоєно 1 млн. 462 тис. грн. Всього на кінець лютого, згідно з проведеними платежами, було встановлено 440 конвекторів. У 342-х квартирах вони вже підключені і мешканці отримують жадане тепло.

Депутат Ю.Головатий, який є головою ОСББ «Круглий будинок», і на власному досвіді знає про все «підводне каміння» «безкоштовної пільгової реконструкції», не ховав свого обурення. Перш за все, ситуацією з постійними «сюрпризами» мешканцям квартир від «Херсонгазу»: то у вигляді неймовірних зволікань, то нових і нових грошових рахунків. Таким чином, проголошене як безкоштовне для пільговиків, таке встановлення, крім виділених 5400 грн. з міського бюджету, обходиться їм у суму, що дорівнює близько 1500 грн. з власних кишень (як доплати за незрозумілі додаткові послуги бригад газовиків). Один із шляхів вирішення такої несправедливості запропонував депутат І.Хомінець.

Зважаючи на те, що в Програму було включено 693 квартири, а заяви на встановлення подали лиш 535 бажаючих пільговиків, можна невикористану з Програми суму «розкидати» на фінансово постраждалі родини, щоби компенсувати їм ці додаткові непередбачувані витрати. Також депутати вимагали дати доручення першому заступнику міського голови П.Пуляєву особисто очолити комісію, яка б обійшла всі квартири, де проводиться реконструкція, і досконально ознайомилася зі скаргами їх мешканців та доповіла на наступних засіданнях про заходи щодо реагування на них.

Відділ молоді та спорту спростував звинувачення

Після надання інформації про зміни в фінансуванні кількох програм, що їх впроваджує відділ у справах молоді та спорту, його начальник В.Зубков звернувся до преси (у даному випадку до журналістів «Каховских новостей») з вимогою бути коректними й цікавитися реальним станом справ, особливо, коли вони виступають з будь-якими звинуваченнями. «Останньою краплею» для зазвичай терплячого й лояльного до журналістських похибок В.Зубкова стала публікація в вищезгаданій газеті на основі виступу на спільному засіданні депутатських комісій директора Каховської СЗОШ №2 Г.Соломахіної проти того, щоб учнів забирали з уроків заради проведення якихось масових міських заходів. Ще тоді начальник відділу у справах молоді та спорту дав вичерпну відповідь про те, що майже всі свої заходи відділ проводить у вечірній час або в вихідні дні, за виключенням участі учнівської молоді у міжрайонних козацьких святах 14 листопада і 6 грудня, коли діти з сільських шкіл просто не мають фізичної можливості приїздити на ці вагомі з огляду на справу патріотичного виховання заходи ввечері.

«Я сам – колишній педагог і керівник школи, тобто, кому, як не мені, входити в положення вчителів і розуміти всі негативні наслідки від зриву навчального процесу. Але те, що знакові патріотичні заходи дійсно необхідні й не менш важливі, ніж шкільні уроки, нам показав час і страшні події в Криму та на Донбасі, – наголосив В.Зубков. – Все наше молоде покоління – від Закарпаття й Львова до Луганщини й Донеччини – 23 роки незалежності нібито навчалося в одних і тих же школах, за одними й тими ж програмами й підручниками… Та чомусь, коли прийшла лиха година випробувань для нашої країни, – одні пішли захищати її цілісність, готові пожертвувати своїми молодими життями заради оновленої й єдиної Батьківщини, а інші легко й без докорів совісті зрадили ту країну, в якій народилися й жили. Можна бути відмінником навчання, мати кілька вузівських дипломів, бути автором дисертацій і наукових статей, та якщо тебе не виховали з дитинства патріотом рідної землі, громадянином своєї країни, то гріш ціна всім твоїм професійним чи кар’єрним здобуткам і твоїй цінності як людини», – сказав В.Зубков.

One thought on “Пульс життя міста

  • 06.03.2015 о 15:03
    Permalink

    стратегічні помилки минулих влад.палок в колеса патріотизму наставили минулі влади.наприклад в 09році уряд заборонив ставити на біржу праці селян у кого двір20- 25соток,а це в 100%селян .не говорячи вже про те в кого є пай землі хоч гектар,тим і субсидій на опалення не давали з нульових років.це рахується як одноосібне сільське господарство,тобто маючи 20соток двору ти куркуль – і це вже ти забезпечений роботою.Цікаво що в місті якщо мав 20соток то на біржу ставили.тому за 15років маса здорових чоловіків виїхала з села на заробітки в Росію чи інде.Відбувся неприродний відбір населення. хронічно хворі чи зловживаючи алкоголем і непрацьовиті залишились тут,бо за кордоном пахати треба.

    Відповідь

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest