«Люби, шануй, оберігай усе, що зветься Україна!»

Таку назву мало феєричне дійство, на яке перетворився, здавалося б,  звичний усім щорічний захід. Але цією весною звітний концерт аматорських колективів художньої творчості Каховського району відбувся абсолютно в новому форматі – театралізованого дійства, підготовленого режисерами районного Будинку культури ім. Фрунзе Н.Сіренко та К.Медковою і представленого учасниками театру місцевого факту «Тронка» РБК. А вокальні та хореографічні номери від дев’яти народних і двох зразкових колективів, котрі того дня перед поважним обласним журі захищали свої звання, органічно впліталися в загальну канву вистави.

Професійні виступи колективів РБК ім. Фрунзе, Чорнянського, Дудчинського, Малокаховського, Тавричанського, Семенівського, Софіївського сільських будинків культури та Костогризівського сільського клубу нібито перенесли глядачів у минуле життя українського села, даруючи їм то легкий смуток, то непідробний сміх разом зі справжньою гордістю за багаті таланти, почуття гумору та ліричність наших земляків. Незважаючи на зовсім не весняну погоду ззовні стін гостинного і теплого Будинку культури, організатори, учасники й глядачі чудового концерту отримали заряд сонячної енергії й гарного настрою.

По закінченні концертної програми на сцену піднявся голова Каховської райдержадміністрації В.Салтиков, який щиро подякував усім культармійцям. На обговоренні після концерту оглядова комісія відзначила високу професійну майстерність усіх колективів, новизну та оригінальність підходу до побудови звіту режисерської групи й цікаве втілення свого задуму. Начальник відділу культури РДА В.Денисюк отримала слова подяки за всебічну підтримку аматорських колективів.

Мабуть, кожен, виходячи з залу, твердо повірив, що, рано чи пізно, але все має бути добре у нашої країни, якщо в ній живуть такі творчі люди, що вміють і плакати, і сміятися, і співати, і найголовніше – вселяти свою надію, свою любов до краси в тих, хто їх оточує.

Текст і фото І.СОШНІКОВОЇ.

Дякуємо за відгук!

Pin It on Pinterest