Писанкове дерево «квітло» недовго

Незвичайна міська прикраса з’явилася в місті напередодні Великодня. Працівники культури Каховського району, підтримавши обласну культурно-мистецьку акцію «Писанковий сад», 9 квітня поблизу районного Будинку культури ім. Фрунзе провели презентацію Писанкового дерева та виставку майстрів декоративно-ужиткового мистецтва – вишитих рушників, писанок, виробів у техніці квілінг, вишитих бісером картин та ін.

Помилуватися диковинкою, прикраси для якої виготовлялися протягом місяця, прийшли жителі навколишніх будинків. Але далеко не всі поставилися до праці інших людей з повагою. Не залишили дерево у спокої хулігани. Інакше, як вандалами, творці композиції їх не називають. Не встигли організатори відійти від неї, як найбільші і найкрасивіші іграшки були розкрадені, а земля навколо втоптана.

– Прикраси та писанки, які за планом мали радувати городян, ці самі городяни розтягли, не давши повисіти їм й п’ятнадцяти хвилин, – розповіли очевидці події.

– Є невдячні жителі. Бувають випадки, коли матуся стоїть, її дитина щось ламає, а вона навіть слова не скаже. А коли ти підходиш і робиш зауваження – тобі ще й нагрубить у відповідь. Тобто, немає виховання, немає поваги до чужої праці, – говорить головний методист РБК ім.Фрунзе Людмила Артюшкіна.

Сергій Макогон.

Від редакції
Зміни починаються, в першу чергу, з нас самих. Як би ми не мріяли про глобальні позитивні зрушення – нічого не зміниться, якщо ми власноруч знищуємо кропітку працю співгромадян. Почнемо з малого – з себе, і ці справи стануть прелюдією великих змін. В розвинутих країнах традиції взаємодопомоги та добросусідства засвоюють з раннього дитинства. Вони вже зробили перший крок до кращого майбутнього. Тепер наша черга.

Дякуємо за відгук!